Българска морска камара (БМК) проведе работна среща с народни представители

...
Българска морска камара (БМК) проведе работна среща с народни представители
Коментари Харесай

Морската камара проведе среща с народни представители във Варна

Българска морска камара (БМК) организира работна среща с народни представители от 49-ото Народно заседание. На отправената покана за разискване на проблемите пред морската промишленост се отзоваха народните представители Славена Точева (ГЕРБ), Андрей Рунчев (ГЕРБ, Бургас), Даниел Лорер (ПП-ДБ), Стела Николова (ПП-ДБ), Костадин Костадинов (Възраждане) и Коста Стоянов (Възраждане). Ангажимент за подпомагане по сложени въпроси изпрати документално и националният представител Борислав Гуцанов (БСП), който не участва персонално на работната среща, научи Varna24.bg.

Пред народните представители за следващ път бяха сложени проблемите, свързани с едностранното решение на Република Турция за увеличение на цените за прекосяване през Проливите, което има директен отрицателен резултат както над българските пристанища на Черно море, само че и в бранш " Корабостроене и кораборемонт “.

Представители на морския бизнес, членове на БМК, срещнаха депутатите и с сериозните за бранша проблеми, свързани с морското обучение и неналичието на готови фрагменти.

Разгледани бяха и въпроси за опциите за развиване на българските пристанища като мост сред Азия и Европа, в това число неизползвания капацитет на българските фериботни транспорти в Черно море.

Народните представители потвърдиха уговорката си към Българска морска камара от извършени предизборни срещи за дейна работа по основните въпроси за развиването на морската промишленост в страната.

Депутатите от МИР Варна се ангажираха и със подпомагане за нужната рехабилитация и създаване на нова довеждаща инфраструктура за локални пристанищни терминали.

БМК стартира правене на разбор за приноса на морската промишленост в стопанската система на страната, който ще включва данни за финансовите загуби за бранша от нестабилната геополитическа конюнктура в басейна на Черно море.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР