Българска майка се нуждае от подкрепа, за да се пребори

...
Българска майка се нуждае от подкрепа, за да се пребори
Коментари Харесай

Майка на две деца има нужда от помощ, за да живее

Българска майка се нуждае от поддръжка, с цел да се пребори с рядка болест.

Майка на двама младежи има потребност от средства, с цел да живее. Надежда Тихова страда от извънредно рядко заболяване, написа nova.bg.

„ През 2005 година започнаха да се появяват разнообразни здравословни проблеми, за които лекарите твърдяха, че няма причина да имам такива недоволства. Обиколих доста от най-хубавите експерти. През 2012 година без да пита си направих ЯМР на тазовата област, където бяха множеството ми проблеми и болки. Заключението беше, че има данни за субарахноидна киста на Ес2. Започнах да диря информация за тази киста. На български нямаше безусловно никаква информация, само че в непознати медицински уеб сайтове открих такава – не доста, само че задоволително. Оказа се Киста на Тарлов, което е едно от най-редките болести. В множеството случаи тя е инцидентна находка при проучване за друго заболяване и се открива при по-малко от 5% от популацията, като в всеобщия случай е безсимптомна. При 1% от хората с такива кисти тя е симптоматична, като всичките ми болежки и проблеми дават отговор на симптоматиката ”, изяснява Надежда за болестта си.



Всички невролози и неврохирурзи отричали, че кистата може да ѝ основава проблеми, само че тя траяла консултациите със експерти и по този начин през 2014 година ѝ разкрили автоимунно заболяване, което ненапълно обяснявало симптоматиката.

„ В края на 2013 година направих нов ЯМР на тазовата област. Този път заключението било кисти на Тарлов на равнище S1-2 вдясно и S2 в сакралния канал с градация в размерите по отношение на магнитния резонанс от 2012 година От тази област на гръбнака излизат всички нерви, отговарящи за крайници, отделителна, полова и всички други системи от кръста надолу ”, изяснява майката. С всеки минал ден здравословното ѝ положение се утежнява. От години това включва денонощна болежка, която не се повлиява от болкоуспокояващи, затруднено придвижване - към този момент единствено по няколко метра, с помощни средства, неспособност за седене или лежане по тил за повече от няколко минути, тъй като болката била нетърпима.

Единственият късмет Надежда още веднъж да е пълностоен човек, да работи, да е до децата си и да е потребна на хората към себе си е интервенция в Кипър. За страдание, сумата е голяма и непостижима за нея.

Всеки, който има опция и предпочитание да помогне на Надежда, може да го направи по един от следните способи:

БАНКОВА СМЕТКА

IBAN: BG87STSA93000030641891

BIC: STSABGSF

БАНКА ДСК

титуляр НАДЕЖДА НИКОЛОВА ТИХОВА

NADEZHDA NIKOLOVA TIHOVA

съображение ДАРЕНИЕ

Revolut: @nadezhxsge

на записка „ NOTE ” апелирам да отбелязвате „ ДАРЕНИЕ “

PayPal: [email protected]

дарителската платформа на ФОНДАЦИЯ ПАВЕЛ АНДРЕЕВ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР