Българска майка бедства в защитено жилище в Германия и не

...
Българска майка бедства в защитено жилище в Германия и не
Коментари Харесай

Българка бедства в защитено жилище в Германия

Българска майка бедства в предпазено жилище в Германия и не може да се прибере с детето си след серия закани и физически тормоз от мъжа ѝ. 32-годишната Ивелина Маринова е настанена в предпазено жилище и 10 дни чака управляващите да издадат паспорт на едногодишното ѝ дете, с който да може да се прибере в у нас.

Системен побой и закани – това било всекидневието на Ивелина Маринова от една година. Всичко срещнало след раждането на детето ѝ в Германия. Негов татко бил мъж от албански генезис, с който Ивелина живеела от няколко години, оповестява Нова тв.

Защитената къща се намира в град Залцгитер – на 250 км от столицата Берлин. Ивелина подава молба до посолството ни за издаване на краткотраен паспорт на детето, с цел да се прибере в България. Всички наставнически права са на нейно име. Мъжът, който е татко на детето не е припознал сина си, видно от акта за раждане. След подаване на нужната молба по електронен път от посолството поканили Ивелина да получи паспорта, само че дамата няма средства, с цел да напусне предпазената къща.

Майката на бедстващата Ивелина също е в невъзможност. А управляващите в Германия почнали да притискат Ивелина, че ще ѝ вземат детето, защото била самотна майка.

При питане към външно министерство, от там отговорят, че и двете ни служби – в Берлин и Мюнхен са реагирали незабавно при подаване на сигнала от страна на българската гражданка и нейната майка с искане за издаване на краткотраен паспорт на малолетното ѝ дете и са подготвени да окажат нужното подпомагане.

Германската полиция била удостоверила, че българската гражданка няма спънка да напусне Германия дружно с детето. От посолството и консулствата потвърдиха казаното от Ивелина Маринова, че нямат процедура да дават средства или да обезпечават превоз на бедстващи български жители в чужбина, само че е отправено питане до организацията, която поддържа обществения дом, където е настанена дамата, дали локалните обществени служби могат да финансират пътуването ѝ до Берлин и връщането ѝ в България със сина ѝ. Към момента нямало отговор на запитването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР