„Българска коалиция срещу дезинформацията“ си постави за цел да работи

...
„Българска коалиция срещу дезинформацията“ си постави за цел да работи
Коментари Харесай

Институции и медии се обединяват срещу дезинформацията

„ Българска коалиция против дезинформацията “ си сложи за цел да работи за справяне с подправените вести и погрешното наличие в цифровото пространство. Инициативата е взаимна сред Европейската комисия, представители на няколко национални институции – министерства, организации и други, както и български медии. Към нея към този момент са се включили към 60 членове.

„ Дезинформации, които циркулират, нанасят огромни вреди на обществото. От една страна те подвеждат жителите, а от друга имат и съществени стопански последствия както за елементарните хора, по този начин и за бизнесите и цялата бизнес среда в страната “, означи Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността началник на Представителството на Европейска комисия в България.

На събитието присъстваше министърът на електронното ръководство Божидар Божанов, който означи, че битката против дезинформацията е комплициран развой, в който би трябвало да вземат участие всички специалисти по отношение на своите компетентности.

„ Един от инструментите, който в България е най-активен за разпространение на дезинформация, са обществените мрежи и по-конкретно Facebook “, означи той. Като значим инструмент против дезинформацията министърът означи самодейността на Европейска комисия, обвързвана с акта за цифровите услуги, който интензивно се дискутира сега в границите на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" В новосъздалата се среда виждаме, че заложените хрумвания, които са били безусловно съответни преди шест месеца или година, сега подлежат на усъвършенстване. За това от Министерството на електронното ръководство ще настояваме за усъвършенстване на настоящите текстове, с цел да вземем поради новата обстановка “, сподели още Божанов.

Подкрепа за самодейността изрази и заместник-министърът на защитата Йордан Божилов. „ Виждаме, че война се води по всевъзможен начин – с военни, само че и със средствата на дезинформацията и пропагандата “, означи той. Заместник-министърът означи, че министерството ще създаде и сътвори специфична конструкция, която да се занимава с въпроси на стратегическата връзка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР