Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на най-авторитетните

...
Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на най-авторитетните
Коментари Харесай

Българска извара от козе мляко спечели най-високото отличие на конкурса Great Taste 2022 -

Българска извара от козе мляко завоюва най-високото отличие на най-авторитетните международни награди за усет Great Taste Awards. Изварата на Хармоника получи три звезди от интернационалните специалисти, а с по една звезда бяха отличени още два продукта с българската марка – лимонада и солети от лимец. Хармоника е измежду призьорите на влиятелните награди за шеста поредна година, само че за първи път се снабдява с най-голямото самопризнание – три звезди.

Повече от 14 000 продукта бяха подложени на кьорав тест при оценяването за Great Taste. 4078 от тях бяха наградени с 1 звезда, 1237 – с 2 звезди, а на 241 бяха присъдени 3 звезди за извънреден, неизмеримо добър усет. Хармоника е една от двете български марки с артикули, отличени с три звезди – като по-малко от 1% от кандидатстващите получават тази най-висока оценка. Наградени са общо 11 български продукта – три от тях са на Хармоника.



„ Да получим три звезди на Great Taste е голямо самопризнание за Хармоника, знак, че реализираме задачата си да предложим чиста храна с великолепен усет “, показва Любомир Ноков, съосновател. „ Наградите от този влиятелен конгрес са също самопризнание за скъпите блага на българската природа и традиция и за труда на българските производители. Тази международна оценка ни кара да продължим да следваме виновната си политика за запазване на околната среда и в поддръжка на българските фермери “, добави той.



Признати като характерен знак за високи достижения и интензивно търсени както от феновете на храната, по този начин и от търговците на дребно, премиите Great Taste правят оценка на първо място усета. Продуктите се дегустират на сляпо: всеки от тях се изважда от опаковката, тъй че да не може да бъде разпознат, преди да бъде оценен по строги критерии. Тази година журирането продължи 90 дни в Дорсет и Лондон с присъединяване на повече от 500 специалисти. Те оценяваха храни и питиета от 110 страни от целия свят.

Най-високо отличеният артикул – изварата от козе мляко на Хармоника, е създадена от био българско мляко от кози, отглеждани пасищно на чист въздух и под планинското слънце. Тя е доста богата на протеини и на драго сърце може да бъде възприета и като деликатес. Журито оцени по достолепие Хармоника и за „ внимателно газираната лимонада “, както и за солетите от лимец.

Всички български участници, отличени на Great Taste, можете да откриете.

Повече информация на:



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР