“Българска фондова борса създаде нов сегмент в сътрудничество с Deutsche

...
“Българска фондова борса създаде нов сегмент в сътрудничество с Deutsche
Коментари Харесай

Фондовата борса предлага търгове едновременно в София и Франкфурт

“Българска фондова борса ” сътвори нов сегмент в съдействие с Deutsche Borse, посредством който сдруженията, които демонстрират интерес, могат да бъдат листнати и да търсят капитал по едно и също време и на двете тържища в България и Германия, възползвайки се от достъпа до световни вложители. Така фирмите ще могат да се търгуват по едно и също време в България иГермания.

Борсовият оператор провежда първия по рода си Investor Day в София на 11 април в “Интер Експо Център ” като събра част от огромния бизнес в България, капиталови медиатори, пенсионни сдружения, вложители, банки и редица финансови анализатори.

Събитието беше намерено от ръководителя на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов и изпълнителния шеф на БФБ доцент доктор Маню Моравенов.

По време на Investor Day беше показан и новият сегмент на БФБ – EuroBridge.

Новата опция съставлява самобитна “бърза писта ” за фирмите, които желаят да бъдат търгувани на българския и немския пазар. Представители на Deutsche Borse, Международния депозитар на скъпи бумаги Clearstream, Baader Bank – основна капиталова банка в Германия и първата българска компания, която се търгува на фондовата борса във Франкфурт – Shelly Group, споделиха елементи от процеса на предварителна организация, нужните условия и търгуването, които всяка заинтригувана компания би трябвало да извърши, с цел да може да разшири своя бизнес модел и да притегли повече вложители.

Над 40 български сдружения, обществени и непублични, взеха интензивно присъединяване в Investor Day в София.

Една част от фирмите се включиха и във втората част на събитието в над общо 65 самостоятелни срещи с евентуални вложители, на които показаха своите бизнес проекти, тактики за развиване и дадоха отговор на въпроси по отношение на техния бизнес модел и вероятностите за напредък. По този метод фирмите получиха опция да привлекат нови вложения и да подобрят своята корпоративна видимост на пазара.

“Все повече български компании ще имат опцията да търсят по-голям капитал. Най-новият сегмент за двойно листване EuroBridge ще отвори порти към световни вложители за огромните български сдружения, на които българският пазар е отеснял. Това е основен миг от развиването на “Българска фондова борса ”, разгласи Маню Моравенов.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР