Българска фондова борса“ (БФБ) започва днес търговията с крипто инструменти,

...
Българска фондова борса“ (БФБ) започва днес търговията с крипто инструменти,
Коментари Харесай

БФБ пуска осем криптовалутни инструменти на пазар BSE International

„ Българска фондова борса “ (БФБ) стартира през днешния ден търговията с крипто принадлежности, които са основани и следват цените на Bitcoin и Ethereum, оповестиха от борсови оператор. Инвеститорите, които търсят подобаващи новаторски крипто артикули, могат свободно да търгуват с осем крипто ETN-и (Еxchange-Traded Notes), които за първи път в страната ни оферират опция на обичайните криптовалути. Със старта на новите принадлежности БФБ се причислява към водещи европейски тържища като Deutsche Borse и Euronext, които пуснаха за търговия тези принадлежности преди две години.
С новите артикули на BSE International отговаряме на засиления пазарен интерес към крипто инструментите. „ Радваме се, че от през днешния ден можем да предложим един различен актив за търговия на криптовалути, като улесним и опростим процеса за всички заинтригувани вложители. С крипто ETN-и от пазар BSE International вложителите не се ангажират да основават свои лични криптопортфейли или криптографирани ключове, а в същото време получават гаранции, че определените от тях принадлежности са редовно регламентирани и регулаторно изрядни “, отбелязва Маню Моравенов, изпълнителен шеф на „ БФБ-София “.
Чрез лансирането на новите крипто ETN-и, БФБ продължава дългогодишното си партньорство с Deutsche Borse и маркет-мейкъра Tradegate AG, който ще обезпечава ликвидността на инструментите. Търговията с новаторските артикули се реализира в евро и в границите на нормалната комерсиална сесия.

От БФБ прудпреждават, че финансовите принадлежности, издадени въз основата на криптоактиви, са високорискова инвестиция и може да не са подобаващи за всички типове вложители. Бъдещите вложители би трябвало да знаят, че цената на базовия(ите) актив(и), с който са обезпечени инструментите, може да имат по-висока волатилност спрямо други класове активи и затова цената на инструментите може да бъде извънредно волатилна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР