Българска фондова борса (БФБ) и програма ELITE на Лондонската фондова

...
Българска фондова борса (БФБ) и програма ELITE на Лондонската фондова
Коментари Харесай

БФБ и програма ELITE на LSE с Меморандум за създаване на гъвкава екосистема от проспериращи МСП

Българска фондова борса (БФБ) и стратегия ELITE на Лондонската фондова борса (London stock exchange - LSE) подписаха Меморандум за съгласие за основаване на гъвкава екосистема на проспериращи МСП в България. Меморандумът обгръща самодейността за образование и стимулиране на най-динамичните и амбициозни МСП в България да проучат всички съществуващи благоприятни условия в международен мащаб за набиране на капитал за вложение в техния напредък. Документът беше подписан публично от Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ.

„ Преди съвсем година видяхме големия капацитет за българските МСП да се развиват през мрежата на програмата ELITE и започнахме да преговаряме за нашето стратегическо партньорство. Много се радваме, че в този момент това е реалност и отваря нови световни бизнес хоризонти за амбициозните български МСП. ”, сподели Иван Такев.

“Радваме се, че сме очевидци на възходящ интерес към ELITE от компании в района на ЦИЕ, което удостоверява и акцентира смисъла на партньорствата като обединеното съдействие с UniCredit. В допълнение, днешното сключване на Меморандума за съгласие с БФБ е доказателство за уговорката за поддръжка на най-амбициозните компании в България. Тези предприятия имат неповторим потенциал за нововъведения, основаване на нови работни места и в последна сметка стимулиране на икономическия разцвет. Мрежите като ELITE са жизненоважни за развиването на динамични компании, създавайки витална предприемаческа екосистема, в която най- бързо разрастващите се компании могат да процъфтяват. ”, сподели Лука Пейрано, основен изпълнителен шеф на ELITE.

Церемонията по подписването се състоя пред представители на над 30 от най- динамични български компании, които участваха в първия стратегически семинар, извършен по самодейността на Меморандума. Сред фирмите, представляващи разнообразни браншове на българската стопанска система, бяха такива като: Accedia, Avtomotor Corporation/Citroen, Bestamed, Eurosped, Eurovending, HeleCloud, Kuminiano Fruit, Mobile Alternative Communications, NET1, RBL Food Bulgaria, Sport Depot, TaxiMe, Vaptech и други
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР