Българска фирма ще строи двата кораба за ВМС. Това стана

...
Българска фирма ще строи двата кораба за ВМС. Това стана
Коментари Харесай

Пазим Черно море с необорудвани кораби

Българска компания ще строи двата кораба за Военноморски сили . Това стана ясно от думите на военния министър Красимир Каракачанов по време на блицконтрола в отрасловата комисия.

Нашата компания преборила две немски компании, както и съперници от Италия, Испания, Франция и Холандия. Само родната " Делфин " дава отговор на условията, изясни министърът и заяви, че се изготвя контракт.

 Българска компания отговори на условията за нов патрулен транспортен съд за Военноморски сили
Българска компания отговори на условията за нов патрулен транспортен съд за Военноморски сили

МТГ " Делфин " АД имала съглашения с 5 водещи международни компании

Миналата година са понижени парите за градежа на корабите със 164 милиона лв.. Това, съгласно Каракачанов, довело до отпадане на останалите претенденти. До края на годината би трябвало да се подпише контракт.

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев изясни, че някои компании претенденти в търга се спънали от превода на български . Нашата страна не им дала желаното удължение на периода. " Делфин " съумяла да се вмести в периодите, които й сложила страната.

 До 2020 година се чака нов транспортен съд за Военноморски сили
До 2020 година се чака нов транспортен съд за Военноморски сили

Ако държавното управление изкара мандата си, да осъществя плановете за БА, явен Каракачанов

Шефът на комисията по защита Константин Попов се поинтересува има ли риск, че има единствено един реализатор. По отношение на законодателството няма никакъв риск, разясни контраадмирал Митко Петев. Стриктно се изпълнила законовата рамка за публичните поръчки, както и евронормите в сферата. Той бе безапелационен, че придобиването на двата нови патрулни кораба ще понижат рисковете пред груповата защита.
Фирмата към този момент е построила три военни кораба . Освен това нашия Делфин е в съдружничество с компании с оборот от 38 милиарда евро. Социалният резултат е огромен, уверен е контраадмирал Петев.

 Пари за нов изтребител и за транспортен съд са планувани в Бюджет 2018
Пари за нов изтребител и за транспортен съд са планувани в Бюджет 2018

Обещават повече пари за персонален и за обществен помощник

Предоговорено е въоръжението и датчиците за корабите . Офертата на доставчиците важат 370 дни от подаване на офертата, стана ясно още от думите му. Затова е значимо до година да осъществим целостта на плана, изясни командващият Военноморски сили.

Дори и социалистите останаха удовлетворени от чутото. Така се прави, похвали Славчо Велков. Според него всичко е станало транспарантно .

Срокът за създаване на корабите е 5-6 години. До 2020 година първият транспортен съд ще е на вода, до 2021 година и вторият би трябвало да излезе от корабостроителницата. Корабите ще влизат единствено за съоръжение с оръжия .

Договорът за корабите ще разкрие 450 работни места, стана ясно по-късно от думите на Митко Петев пред медиите . Освен това се дава опция за всички корабостроителници в идващите 35 години да вземат участие в поддръжката. Това е извънреден капиталов план, който дълготрайно дава положително икономическо развиване, счита контраадмиралът. Инвестициите в плана ще генерират Брутният вътрешен продукт.

 В МО отвориха единствената оферта за нов военен транспортен съд
В МО отвориха единствената оферта за нов военен транспортен съд

Междуведомствена група прави оценка предлагането

Индустриалното съдействие непосредствено ще бъде изпълнено, разяснява командващият Военноморски сили. Ние сами ще развиваме нашата промишленост, освен това обезпечено с трансфер на високи технологии от водещи компании от защитата, съобщи контраадмирал Петев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР