Българска фирма попадна в списъка на новите санкции на САЩ

...
Българска фирма попадна в списъка на новите санкции на САЩ
Коментари Харесай

Българска фирма в списъка на новите санкции на САЩ срещу Русия


Българска компания попадна в листата на новите наказания на Съединени американски щати против Русия. Съединените щати наложиха нови наказания на повече от 100 физически лица и компании от Русия. В новия лист попада и българска компания „ Таерио интернешънъл “, основана в София.
Сред дейностите на компанията са
търговия със артикули, програмен продукт и технологии за сигурност, а неин шеф е немският жител Маркус Мюлер. Наред със глобите срещ Русия САЩ ще дават още 2 милиарда $ на Киев за оръжие.
Европейският съюз също е оповестил,
че предвижда нов – десети пакет наказателни ограничения против Русия във финансовия сектор и търговията и ограничавания за физически и юридически лица. Той обаче към момента не е признат.

Новият лист със наказания включва ръководители на съветски райони, изпълнителни шефове и бизнесмени. Сред глобените са и компании от минния и финансовия бранш. Освен това са наложени наказания на повече от
дузина финансови институции в Русия.
„ Днес Службата за надзор на задграничните активи включи в листата повече от дузина финансови институции в Русия, в това число една от десетте най-големи банки по мярка на активите “, съобщи Министерството на финансите на Съединени американски щати в изказване на своя уеб страница.
Твърди се, че глобените субекти
са се обърнали към по-малки банки, както и към компании, в опит да заобиколят глобите, се споделя в изказването. Съединени американски щати постановат спомагателни мита върху редица артикули от Русия в размер на 2,8 милиарда $, заяви в изказване комерсиалният представител на Съединени американски щати Катрин Тай.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР