Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за

...
Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за
Коментари Харесай

Николай Николов: Искам да участвав в управлението на волейбола, защото спортът не се развива добре

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на претендентите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде изработен по време на Общото заседание, планувано за 24 март. До всеки от 28-те претенденти бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от претендентите са получени по е-поща. БФВ разгласява получените отговори без каквато и да публицистична интервенция (стилистична или граматична).

Какво Ви стимулира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

Мотивацията ми идва главно от обстоятелството, че исторически най-успешният групов спорт на България не се показва добре в последното десетилетие. В този смисъл са нужни промени в екипа, ръководещ волейбола в България. Смятам, че с моя управнически опит и експертиза мога да бъда потребен при решаването на проблемите, с които се сблъсква волейболът.

Ако би трябвало да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – за какво е в интерес на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

Смятам, че с моята експертиза, съчетана с насъбрания опит във волейбола в течение на последните 12 години - в качеството ми на шеф на националния отбор-мъже в интервала 2011-2012 година и след това с основаването и развиването на Семеен кодекс ВАСК, мое вероятно присъединяване като член на Управителния съвет ще бъде от изгода за волейбола.

Кои са най-силните Ви качества?

Стратегически взор / визия за развиване (възможност да се вижда " огромната картинка " ), работа в екип, организация и ръководство на хора, диалогичност, съчетани с уместно обучение (магистър по интернационалните стопански връзки и магистър по право). Тези качества ми дават опция да се концентрирам върху идентифицирането и решаването на проблеми.

Ще съумеете ли да отделяте задоволително време по отношение на другите Ви значими задължения, с цел да се осъществя сполучливо планът за доста по-активен и по-оперативен Управителен съвет, в който всеки член да бъде предан изцяло и да способства оптимално с експертиза, контакти или благоприятни условия за развиването на българския волейбол?

Ключовите думи тук са " задоволително време ". Всеки член на Управителния съвет следва да ръководи времето си по метод, който да разрешава неговото пълноценно присъединяване в ръководството. Ето за какво считам, че успеваемостта е това, което е значимо за " по-активен и по-оперативен Управителен съвет ". Считам, че ще мога да отстранявам задоволително време и да се наемам за реализацията на един сполучлив и действен Управителен съвет.

Каква е Вашата персонална задача във волейбола?

Да направя всичко, което зависи от мен, да се развива и практикува съвременен и гарантиран волейбол в България.

Кое е най-важното нещо, което и сега вършиме в името на волейбола?

В последните седем години развиването на волейболен клуб с 200 деца към днешна дата – да осигуряваш опция на 200 деца ежедневно да упражняват и да израстват като спортисти и хора.

Коя тематика би била предпочитана за вас като член на Управителния съвет?

Детско-юношеският волейбол. Един план постоянно стартира с основите – с цел да имаме сполучлив волейбол в България, би трябвало да изготвим и осъществяваме тактика за волейбола, започваща с децата.

Какво е първото нещо, което бихте създали като член на Управителния съвет?

Първите неща – тактика за развиване на ДЮВ и волейбола като цяло, преразглеждане и прецизиране на вътрешноуправленски документи, което ще разреши вярното действие на федерацията като организация, осъществяваща развиването и ръководството на волейбола в България.

Какво очаквате да постигнете в кратковременен проект - една година, и надлежно - в дълготраен?

Очаквам нещата, посочени в предходния ми отговор, да бъдат осъществени в първата година, а реализацията на тактиката за волейбола в България да стартира и да се следва по-късно. При вярна работа резултатите ще дойдат.

Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че би трябвало да се усъвършенства?

Наблюдавайки работата на БФ Волейбол, мисля, че първи стъпки в смяна в работата с подрастващите са направени и това би трябвало да продължи. Както към този момент показах обаче, успеваемостта би трябвало да се усъвършенства.

Кои аспекти на българския волейбол най-спешно би трябвало да се трансформират в позитивна посока?

Повишаване на квалификацията на волейболните треньори във всички възрасти, обезпечаване на спортно-техническо съоръжение, което да бъде предоставено на клубовете безплатно, реорганизация и рационализация на съществуващи зали, както и обезпечаване на опция за запълване на новопостроените зали. Това ще даде опция на клубовете да разпространяват волейбола и да „ създават " качествени състезатели. В допълнение - увеличение на медийното отразяване на волейболните шампионати за всички възрасти би засилило интереса към волейбола, както от страна на почитателите, по този начин и от евентуални спонсори.

Доколко модерният взор и потреблението на технологиите за развиване са значими за Вас в комбиниране с нужния управнически опит?

В последните години се вижда, че спортът като цяло и волейболът в частност се развиват с доста бурни темпове – потребление на нови съвременни методики за тренировки, възобновяване, предварителна защита на контузии, вярно хранене и така нататък, съчетано с потреблението на новите технологии, водят до постигането на невероятни резултати. Разбира се, тези процеси следва да се ръководят от хора с нужните опит и експертиза. Ето за какво страните, които го вършат в най-голяма степен, прогресират и преобладават във волейбола в международен мащаб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР