Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за

...
Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за
Коментари Харесай

Живко Желев: Ще предложа проект за въвеждане на лицензионни правила за клубовете

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на претендентите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде изработен по време на Общото заседание, планувано за 24 март. До всеки от 28-те претенденти бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от претендентите са получени по е-поща. БФВ разгласява получените отговори без каквато и да публицистична интервенция (стилистична или граматична).
 Евгени Иванов: Желанието ми e за развиване на българския волейбол във всеки един аспект Евгени Иванов: Желанието ми e за развиване на българския волейбол във всеки един аспект
- Какво Ви стимулира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

- Като Председател на НВЛ-мъже е резонно да имам желанието да продължа да бъда в управлението на БФВ. Като член на УС на БФВ мога да съгласувам и да предлагам всички промени и оферти за нововъведения, които приготвяме с сътрудниците от НВЛ по отношение на провеждането на шампионатите управлявани от нашата комисия в мъжкото направление.

- Ако би трябвало да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – за какво е в интерес на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

- Резултатите от работата ми единствено за последната година и половина сподели, че мога да се оправям с извънредно сложни задания, свързани с администрирането на шампионатите и най-много съставяне на работен и сполучлив екип. Но по-важното е намирането на задоволително финансови запаси и принадлежности за обезпечаването на устойчивото развиване на продукта, който предлагаме. Да, ние към този момент самоуверено можем да кажем, че приказваме за артикул, който има стойност и с който се преценяват всички. Аз се гордея с работата на своя екип и мисля, че волейболът завоюва и надгради извънредно доста през последните години. И ще продължи в тази посока, не се съмнявайте.

- Кои са най-силните Ви качества?

- Диалогичност и толерантност.

- Ще съумеете ли да отделяте задоволително време по отношение на другите Ви значими задължения, с цел да се осъществя сполучливо планът за доста по-активен и по-оперативен Управителен съвет, в който всеки член да бъде предан изцяло и да способства оптимално с експертиза, контакти или благоприятни условия за развиването на българския волейбол?

- Аз съм напълно предан на работата и дилемите, които съм си сложил. Волейболът за мен е главен приоритет.

- Каква е Вашата персонална задача във волейбола?

- Миналата година НВЛ беше поканена да членува в Асоциацията на Волейболните лиги в Европа дружно с Франция, Белгия, Италия, Гърция и Германия. Моята задача ще бъде да трансформира НВЛ в пълновръстен и деен член на тази асоциация, който развой сега тече. Аз и моят екип сме уверени, че нашето място е там, паралелно до най-хубавите шампионати в Европа. Напредваме последователно, не си слагаме непостижими във времето периоди и цели, а се стремим да надграждаме непрекъснато.

- Кое е най-важното нещо, което и сега вършиме в името на волейбола?

- Ръководя сполучливо НВЛ-мъже и плана ВК Берое 2016.

- Коя тематика би била предпочитана за вас като член на Управителния съвет?

- Навлизането на науката и технологиите във волейбола. Натам би трябвало да бъдат ориентирани напъните ни, тъй като изоставаме от водещите страни в това направление.

- Какво е първото нещо, което бихте създали като член на Управителния съвет?

- Ще предложа план за въвеждане на лицензионни правила за клубовете от Ефбет Супер Волей с оглед развиването на НВЛ-мъже. Ако желаеме да преминем на друго равнище и да завишим конкуренцията в най-елитната ни група – това ми предложение е неотложно. Няма да открия топлата вода, в случай че кажа, че мощно и конкурентно вътрешно състезание води до повишение равнището на играчите, а оттова и по-подготвени ще бъдат за национаалните тимове.

- Какво очаквате да постигнете в кратковременен проект - една година, и надлежно - в дълготраен?

- Краткосрочно - би трябвало да оказа помощ за намирането на средства за финансирането на детско-юношеските национални гарнитури предвид на идните шампионати тази година. А в дълготраен проект - напъните ще бъдат ориентирани към развиването на НВЛ-мъже.

- Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че би трябвало да се усъвършенства?

- Изключително усещане прави независимостта на работата на обособените комисии от Ръководството на БФВ. Но съгласно мен, би трябвало да се усъвършенства връзката сред комисиите, с цел да подобрим работата на самата Федерация.

- Кои аспекти на българския волейбол най-спешно би трябвало да се трансформират в позитивна посока?

- Вече го споделих - работата с науката и технологиите за развиване на обособения играч и тимовете като цяло. Там куцаме доста.

- Доколко модерният взор и потреблението на технологиите за развиване са значими за Вас в комбиниране с нужния управнически опит?

- Мисля, че би трябвало да им дадем приоритет, с цел да имаме резистентен модел за развиване. За това е значим екипът, в който да има експерти в своята област, да има доверие. Тогава се ръководи леко и сполучливо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР