Българска федерация по вдигане тежести (БФВТ) се включи в благородна

...
Българска федерация по вдигане тежести (БФВТ) се включи в благородна
Коментари Харесай

Българските щанги се включиха в световна благородна кампания

Българска федерация по повдигане тежести (БФВТ) се включи в благородна самодейност с възпитаници, като възобнови присъединяване в прекъснатата до неотдавна поради пандемията акция " Седмицата на бащата ". Представителят на федерацията Марин Милашки беше поканен във 2-ро СУ „ Акад. " Емилиян Станев ", където нашироко разкри забележителна част от богатата и извънредно сполучлива история на българската тежка атлетика.

В столичното учебно заведение на децата беше показана " Златната обувка " на към този момент починалия Антонио Кръстев, който заслужи оценката през 1987 година. Ценният трофей е раздаван от международен тръст за най-хубав щангист в света. " Златната обувка " от няколко години е у нас, откакто беше дарена от дамата до Кръстев, с която той живееше в Съединени американски щати, а БФВТ направи всичко допустимо тя да не се загуби и да бъде непокътната за поколенията.

Учениците видяха също по този начин и шампионската купа, която България заслужи на последното Европейско състезание за мъже и дами в Тирана. В Албания родните тежкоатлети завоюваха пет от общо десетте златни медала при мъжете.

" Почувствахме се горди от достиженията на българските спортисти във повдигането на тежести. А купите, медалите и " Златната обувка " бяха същинско ентусиазъм за всички нас ", разгласи пред учениците от втори " Г " клас класната им Офелия Камберова.

С тази самодейност БФВТ цели да разпространява спорта като цяло измежду подрастващите, посредством който да бъде усъвършенствано общото здравословно положение на дежа и младежи.

Кампанията води началото си от 2013 година, когато 10 неправителствени организации се сплотяват към задачата публичното внимание да бъде ориентирано върху значимостта на бащината роля за пълноценното развиване на детето.

" Да бъдеш Баща " е част от международната акция за бащина грижа MenCare, която се организира допълнително от 40 страни на 5 континента. Целта на MenCare е да поддържа мъжете в ролята им на грижовни, обективни, виновни и неагресивни родители и настойници, с цел да подкрепи сполучливото развиване на децата и връзките в фамилията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР