Българска федерация по тенис в партньорство с 5 европейски организации

...
Българска федерация по тенис в партньорство с 5 европейски организации
Коментари Харесай

Българска федерация по тенис започва работа по двугодишeн проект за антидопинг

Българска федерация по тенис в партньорство с 5 европейски организации с потвърден опит в региона на тематиките за антидопинг - Университета във Виена и центъра за спортни науки, Европейската асоциация на спортовете в университетите /EUSA/, Института по спортна медицина в Австрия, Румънската и Полската тенис федерации стартират работа по двугодишен план „ Мatch Point ", който е финансиран по стратегия Ерaзмус Плюс Спорт, мярка „ Сътрудничества ".

Основната цел на плана „ Match Point " е да се бори против допинга посредством създаване на транснационална мрежа от съществени спортни организации, които да разработят механизми за въздържане на използването на неразрешени субстанции, за разкриване на просветителни стратегии и онлайн курсове по тематиката, за разработване и използване на нов кодекс за държание в тениса.

Основната цел на плана е да се завоюва „ мача " с младите непрофесионални спортисти, тенис състезателите и треньорите, като по този метод се пази здравето на младежите, моралната нравственос и се поддържа интегритета на спорта, както и позитивните му полезности и правила. Партньорството, което се построява в плана „ Match Point " ще докара до създаването на антидопингова просветителна стратегия, два онлайн просветителни модула, Smart Online Anti-doping платформа и етичен кодекс за държание в тениса и отвън него.

Целевите групи са млади спортисти на възраст сред 15-29 години и техните треньори - съществени участници в спорта и антидопинговата политика. Екипът на плана „ Match Point " ще създаде концепцията за жизненоважната антидопингова стратегия, която ще бъде показана от специалисти. Тя ще бъде ориентирана към проучване на 15 спортисти и 5 треньори във всяка партньорска страна. Ще включи и образованието на младите спортисти и техните треньори с най-новите достижения и теории в битката против допинга.

„ Match Point " ще започва новаторска смарт онлайн антидопингова платформа, която ще включва видеозаписи от най-важните елементи на уроците, цифрови онлайн курсове по тематика " Допинг и успеваемост ", обновено електронно управление, включващо антидопинговите закони на Европейски Съюз, положителни практики и отворена папка за шерване на опит и препоръки. „ Match point " ще създаде своя нов етичен кодекс, с цел да служи като целесъобразен код за държание на младите спортисти.

По време на първата организационна среща по плана, която се състоя на 2 и 3-ти февруари 2019 в зала „ Арена Армеец " в навечерието на международния мъжки тенис шампионат „ София Опън " сред сътрудниците беше разисквана нуждата от съществуването на масирана осведомителна акция за антидопинговите правила измежду спортистите и техните треньори както и поощряване на просветителния развой измежду тях с оглед ранна и своевременна предварителна защита на евентуални злоупотреби измежду подрастващите.

Мисията на БФТ е развиването на спорта тенис, увеличение на практикуващите го, реализиране на високи спортни резултати, поддръжка на най-перспективните състезатели по тенис от другите възрастови групи, поддръжка на тенис клубовете и тяхната активност посредством ефикасна администрация и организация на работата и генериране на социална поддръжка за спорта. БФТ концентрира работата си на първо място върху грижата за децата и подрастващите посредством спорта и неговото вярно упражняване, разпространение дейния метод на живот измежду всички групи като инструмент за предварителна защита на рискови държания и съразмерен метод на живот. Като част от работата БФТ се концентрира върху битката с допинга и точно посредством „ Match point " федерацията стартира дейна работа по ранна предварителна защита на евентуални злоупотреби с допингови субстанции и своевременна осведоменост на подрастващите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР