Българска делегация с представители на четирите партии в коалицията заминава

...
Българска делегация с представители на четирите партии в коалицията заминава
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българска делегация заминава за Киев, за да реши за военната помощ

Българска делегация с представители на четирите партии в обединението отпътува за Киев в идващите дни. Това разгласи министър председателят Кирил Петков в петък вечерта пред Нова телевизия.

Новината идва ден, откакто външният министър на Украйна Дмитро Кулеба сложи публично въпроса за военна помощ от България, а ръководещата обединението към този момент седмици не може да вземе решение поради вътрешни несъгласия.

“Това държавно управление доста пъти ясно е споделило, че ние осъждаме експанзията на Русия. Разбирам господин Кулеба. Като Кирил Петков, не като министър председател, за мен военна помощ е безусловно вярното нещо да се направи. Но в тази ситуация съм министър председател, имам съдружни сътрудници, които имат ясни “червени линии” и моята задача, не е да се върша на най-смелият”, съобщи министър председателят.

“В момента " Демократична България” споделят: " Това е нашата " алена линия”, Българска социалистическа партия споделят: " Това е нашата “червена линия”. Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев, тъй като не може човек да има по-информирано решение в сравнение с, когато е там”, съобщи Петков.

Той изрази вяра, че тази седмица, до момента в който Народното събрание е в отмора, в водачите ръководещата коалиция ще си свършат работата и всеки ще направи стъпка обратно, ще намерения какъв брой е значима стабилността на България, какъв брой е значимо за украинците:

“И каква би трябвало да ни е общата позиция, вместо да хвърляме червени линии и да махаме знамена”.

“Надявам се, че и двамата ни съдружни сътрудници ще стигнат до общ език, към който всички да се обединим. “Продължаваме промяната” ще бъде водачът в този диалог”, сподели още министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР