Българска делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е приета

...
Българска делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, е приета
Коментари Харесай

Гешев твърди, че турската прокуратура има голямо доверие на българската |

Българска делегация, ръководена от основния прокурор Иван Гешев, е призната през днешния ден от основния прокурор на Турция Бекир Шахин и от ръководителя на Върховния апелативен съд на Турция Мехмет Акарджа.

По време на срещата е " установено високото равнище на доверие и положителното съдействието сред двете прокуратури ", настояват от българската прокуратура.

В делегацията по покана на турския основен прокурор са включени още Десислава Пиронева, заместител на основния прокурор и началник на Върховната административна прокуратура и Сийка Милева, представител на основния прокурор

От турска страна в формалните срещи са взели участие зам.-главният прокурор Ридван Гюндогду, старши прокурор Илкнур Алтънташ, виновен за интернационалните връзки, и прокурори от Върховната прокуратура на Турция.

Обсъдени бяха въпроси от двустранен интерес, като бе емфатичен приносът на Турция и България по ограничение на незаконната миграция в района, съобщават от пресцентъра на българската прокуратура.

Двете делегации са разискали и други аспекти от правното съдействие, измежду които противодействието против трансграничната проведена престъпност и битката против тероризма.

В диалога сред Иван Гешев и Бекир Шахин беше дадена висока оценка на взаимната самодейност по осъществяване на Форума на основните прокурори от страните на Балканите, чиято втора намира се проведе миналата година в София, настояват от българската прокуратура. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР