Българска банка за развитие (ББР) промени устава си така, че

...
Българска банка за развитие (ББР) промени устава си така, че
Коментари Харесай

ДСБ: Превърнаха държавна банка в банка на олигархията

Българска банка за развиване (ББР) промени устава си по този начин, че да може да отпуска финансиране на свързани лица и политици. Това твърди в свое публично известие ДСБ, подкрепяна от " Да, България ", " Зелените ", ДЕОС и Български земеделски народен съюз.
В известието се споделя, че ще се отпускат заеми до 150 млн. лв., което в действителност значи, че няма да се обръща внимание на дребните и междинните предприятия, където заемите най-често били под 1 млн. лв.. " Държавната банка, финансирана от нашите пари, към този момент си разрешава да финансира политици като Георги Гергов и сходни корпулентни кредитоискатели ", акцентират от ДСБ. И показват, че това ще се случва под едноличното управление на шефа на ББР Стоян Мавродиев, който е назначен там от ГЕРБ и " с безмълвната помощ на Българска народна банка ".
Затова от ДСБ упорстват незабавно да се промени УС на ББР, както и уставът ѝ, с цел да работи банката с българските бизнесмени. " Тази банка би трябвало да дава заеми най-много до 1 млн. лева на един бизнес, както и да дава кредитни линии и гаранции на другите банки за финансиране на дребни и междинни предприятия ", уверени са десните.
" Точно коя българска банкова система кандидатства да влезе в Единния европейски банков контрол или в пък в Еврозоната? С кое свое деяние Българска народна банка и държавното управление на ГЕРБ ни доближават към клуба на развитите европейски страни? Може би с Мавродиев като банкер и с Гергов като дебитор? Как ГЕРБ и финансовият министър Горанов опазиха парите на данъкоплатците, вложени в капитала на ББР, и гарантиращи пасивите на държавната банка, чиито активи се влагат в корпулентни олигарси ", питат от ДСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР