Българска аграрна камара, в която членуват 13 утвърдени браншови земеделски

...
Българска аграрна камара, в която членуват 13 утвърдени браншови земеделски
Коментари Харесай

Аграрната камара иска спешни мерки за спасяване на селското стопанство

Българска земеделска камара, в която членуват 13 одобрени браншови аграрни организации, изпрати отворено писмо до премиера Николай Денков, до финансовия министър Асен Василев и до министъра на земеделието Кирил Вътев с гледище да подхващат незабавни дейности за избавяне на бранш „ Селско стопанство “.  

Членовете на камарата насочат съответни претенции и предизвестие, че в случай че не бъдат изпълнени, ще провеждат национални митинги. Междувременно от министерството на земеделието оповестиха, че през днешния ден министър Вътев ще се срещне с браншови организации, с цел да разиска с тях проблемите в бранша.

В писмото си Аграрната камара напомня, че съставлява ползите на над 10 000 български аграрни производители от другите подсектори на растениевъдството и отглеждането на животни. След изложение на тежката обстановка в земеделието създателите на писмото афишират, че желаят продължение на възбраната за импорт на слънчоглед от Украйна, погашение до 30 септември на 213 млн. лв. отплата поради войната в Украйна и неотложно погашение на 20 млн. лв. за компенсиране на фермерите с изцяло пропаднали от бедствия площи.

Земеделците упорстват още за обезпечаване на пари за пренотифициране на съществуващи и за нови държавни помощи и установяване на съответни периоди, в които те да бъдат изплатени; както и облекчение на изискванията за доказване на създадената продукция по интервенциите за обвързано с производството подкрепяне.

Фермерите чакат и законодателни начинания, свързани с напояването и поземлените връзки и желаят нов модел на връзка с администрацията на агроведомството, защото до момента провежданите консултативни препоръки съгласно тях са официални и не водят до резултат.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР