Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва от днес

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва от днес
Коментари Харесай

Проверяват детските йухни и училищните бюфети


Българска организация по сигурност на храни те ( БАБХ ) прави от през днешния ден инспекции в детските кухни майки и учебни столови бюфети, както и всички обекти, регистрирани по Закона за храни те, на територията на учебните заведения. Проверките са по отношение на началото на новата образователна година и се организират на територията на цялата страна. Целта е да се подсигурява качеството и сигурността на храни те, които децата употребяват.

Инспекторите ревизират произхода и вярното предпазване на първични материали и храни ,  периодите на предпазване и дали се съблюдават условията за даване на информация за храни те на потребителите и вярното им етикетиране.

На прецизен надзор е подложено използването на Наредба № 8 за характерните условия към сигурността и качеството на храни те, предлагани на децата.

По време на инспекциите се следи и за спазването на противоепидемичните ограничения от личния състав, ангажиран с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на учебните заведения, според Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за публично хранене и обекти за търговия с храни по използване на противоепидемичните ограничения във връзка с  COVID-19.

При определяне на противоречие ще бъдат подхванати дейности, според настоящото законодателство. При нужда и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби за лабораторно изпитване, които да се изследват в лаборатории, според съществуващото систематизиране.

Масовите инспекции ще продължат до 30.09.2020 година, в това число. След тази дата обектите подлежат на формален надзор, който БАБХ прави непрестанно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР