Българо-румънски комикс десант От двете страни на Дунав“се проведе вРегионална

...
Българо-румънски комикс десант От двете страни на Дунав“се проведе вРегионална
Коментари Харесай

Стоян Стоянов-Комитски подготвя исторически комикс за Русе

Българо-румънски комикс десант „ От двете страни на Дунав “се организира вРегионална библиотека „ Любен Каравелов “ – Русе. Той се провежда от библиотеката и русенския комикс клуб „ Марчело “, описа по Дарик Стоян Стоянов-Комитски.Представенабешерумънската комикс акомодация „ Дунавския лодкар “ по едноименното произведение на Жул Верн. Това се случи за първи път в Русе и България – две седмици преди формалната румънска премиера в Букурещ.Сред гостите на събитието бяха Додо Ница – откривател на деветото изкуство в северната ни съседка и издателят на комикси Лучиан Анча.Събитието бе във връзка на 115 години от първата обява на романа на Жул Верн „ Дунавския лодкар “и80 години от българския му превод.

Стоян Стоянов-Комитские координатор на екипа, подготвилдвуезичното издание (на български и британски език) „ Русе – за първи път в България “.Текстовете показват срещата на българите с Европа и русенските „ министър председатели “ в България. „ Русе – за първи път в България “ се издава съссъдействиетона Община Русе в партньорство с Регионален исторически музей, Държавен списък – Русе и Регионална библиотека „ Любен Каравелов “.Книгата е основана от авторски екип в състав: Йовчо Стоянов, Румен Кузов, Стоян Комитски и Хачик Лебикян. Сега Стоян Комитски приготвя книга за историята на град Русе в комикс, заяви създателят в ефира на Дарик.

Стоян Стоянов-Комитски емагистър по предучилищна и начална учебна педагогика. Над 15 години работи в областта на ръководството на образованието в Русе. Повече от 10 години провежда уроци по родолюбие за децата на Русе. Дългогодишен активист на русенското читалище „ Христо Ботев-1908 “, секретар на клуб „ Традиция “ - Русе. Автор е на първото независимо изследване „ Васил Левски и Русе “ (2014) и широкообхватното такова през 2020 година Съставител и издател е на вестниците „ Ботев лист “ и „ Васил Левски “. Носител е на „ Награда Русе “ (2013) и „ Неофит Рилски “ (2019). Основава експозицията „ Музей на комикса “ в Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “ (2014).

Цялото изявление със Стоян Стоянов-Комитски по Дарик чуйте в атачмънта:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР