Българките Сесил Каратанчева и Елица Костова изиграха запомнящ се финал

...
Българките Сесил Каратанчева и Елица Костова изиграха запомнящ се финал
Коментари Харесай

Сесил завоюва титлата в Лас Вегас след драматичен БГ финал

Българките Сесил Каратанчева и Елица Костова изиграха запаметяващ се край на ITF шампионата в Лас Вегас с награден фонд 60 хиляди $, а Сесил победи след сложна победа. Тя надделя сънародничката си с 6-4, 4-6, 7-5 за повече от 2 часа и половина, осведомят сътрудниците от tenniskafe.com.

Сесил откри мача с пробив, който обаче Елица върна на нула за 2-2. Кърджалийката имаше късмет и за нов брейк още в идващото подаване на съперничката си, само че го пропусна. Вместо това тя загуби личния си сервис за 4-5. Каратанчева се нуждаеше от цели пет сетбола на собствен начален удар, с цел да затвори откриващата част, само че въпреки всичко сполучи при последния.

Втората част потегли гейм за гейм, само че в края феновете по трибуните видяха 3 следващи пробива. Костова съумя да измъкне сета с по-здрави нерви и го затвори при 6-4. Третата и решителна част стартира с замяна на брейкове, а след това двете тенисистки печелеха своите подавания, до момента в който се стигна до резултат 5-5. Тогава Сесил се добра до три скрити мачбола и проби. На собствен сервис тя не сгреши и затвори частта при 7-5, печелейки мача.

Така Каратанчева подвигна купата в Лас Вегас с първа победа над сънародничката си на твърди кортове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР