Българките Надя и Камелия живеят от дълги години в Хага,

...
Българките Надя и Камелия живеят от дълги години в Хага,
Коментари Харесай

Надя и Камелия разсичат Европа с колела

Българките Надя и Камелия живеят от дълги години в Хага, Нидерландия. Те двете, дружно с клуба за национални танци " Зора ", в който членуват, ще вземат присъединяване в събора за български фолклор отвън граница " На Мегдана Другата България " в Прага. Това заяви за рубриката БГ Свят на Българска телеграфна агенция Светлана Храброва - преподавател по български език и литература и административен шеф на българското учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Нидерландия.

Месеци преди събитието в Прага, при Камелия и Надя се заражда концепцията да пропътуват дистанцията от Нидерландия до Чехия с колела.

„ Първоначално всички към тях одобряват концепцията им с леко съмнение и подигравка " по какъв начин ще карате колело над 1000км?! ", само че към този миг всички наблюдават тяхното странствуване с интерес и възхита “, отбелязва Светлана Храброва.

Желаещите да схванат по какъв начин и къде се намират двете велосипедистки, маршрутите, отбивките по пътя им и други забавни обстоятелства към колоезденето се усилват бързо. Затова в придвижване девойките вършат собствен минивлог във Facebook, където разгласяват фотоси и разкази от своето премеждие. Тук може да прочетете повече за него: https://www.facebook.com/groups/hague2prague/

Ето какво пишат двете дами в формалния уебсайт на събитието в Прага:

„ Идеята Хага-Прага на велосипед си живееше в зародиш от доста преди да решим с групата да участваме във фестивала “На площада ” в Прага. Всъщност, откогато реализирах едно друго огромно вело-пътешествие във Виетнам (за информация: филмче, блог) си търсех мотив за последващо сходно премеждие някъде из Европа. Фестивалът е една чудесна опция да съчетая разнообразни неща, които обичам да върша: български национални танци, колоездене, едно по-бавно и осмислено странствуване през красиви кътчета на Европа, срещи с забавни хора, доста забави и споделени моменти с другари. Не на последно място, за мен е значимо да пътувам по метод, който не вреди на планетата и какво по-хубаво от това да прекараш десетина дни на колело, да се заредиш с омайна майска прохлада от току разлистилите се гори и по този метод да стигнеш до мястото и задачата, които си си назначил “.

Планът е пътуването да им отнеме към десетина дни. Ще минат основно през Германия, с цел да доближат до Чехия (Rheine - Dümmer See - Hannover - Landschaftsschutzgebiet Harz und südliches Harzvorland - Leipzig - Dresden - Karlovy Vary - Prague).

Към днешна дата девойките към този момент са преполовили своя маршрут и с неспокойствие и възторг не престават към своята последна цел – „ На Мегдана на другата България в Прага “, където дружно с останалите танцьори от „ Зора “ са подготвили хореография, отдадена на Розобера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР