Българките изби впечатлиха световни винени експерти с бели и розе

...
Българките изби впечатлиха световни винени експерти с бели и розе
Коментари Харесай

Българските изби впечатлиха световни дегустатори с бели и розе вина

Българките мазета впечатлиха международни винени специалисти с бели и розе виновност от настояща годишна продукция.

Тази година родните производители завоюваха общо 32 медала на влиятелния винен конкурс Mundus Vini. От тях 23 са златни, 9 са сребърни. От златните оценки разпределението е съвсем по равно - 11 за бели и розета и 12 за червени.

Три са за маза New Bloom Winery от Съединениe, в сърцето на Тракия. Най-високо бяха оценени техните Verano Azur Совиньон Блан и Вионие, PIXELS Совиньон Блан и Face 2 Face, розе. И трите виновност са от настоящата годишна продукция 2023.

" Пролетната дегустация постоянно е доста добър индикатор за качеството на виновността от новата годишна продукция, които излизат на пазара в този момент. A производителите от Източна Европа оферират все по-добри артикули ", регистрират уредниците на Mundus Vini. В 34-тото издание на състезанието тази година бяха оценени над 7000 виновност от 45 страни. Те бяха оценени от 250 винени специалисти от 55 страни в границите на шест дни.

Журито разполага единствено с съществена информация като годишна продукция и вид грозде, тъй че фокусът по време на оценяването е напълно върху качеството в бутилката. С най-вече оценки тази година са производителите от Италия, следвани от Испания, Португалия и Франция. В средата на март премиите за най-хубавите виновност ще бъдат раздадени на производителите на ProWein -едно о най-важните изложби за вино в света.
Други пет оценки от Mundus Vini завоюваха виновността на " Вила Ямбол " – две златни за розетата Vineyards Selection 2023 и Kabile 2023 и три сребърни за Kabile Мерло Резерва, 2016, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон, 2019 и Vineyаrds Selection Каберне Совиньон 2016 Болярово.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР