Българките Елизара Янева и Росица Денчева се класираха за финала

...
Българките Елизара Янева и Росица Денчева се класираха за финала
Коментари Харесай

Изцяло български финал при девойките на тенис турнира в Пловдив

Българките Елизара Янева и Росица Денчева се класираха за финала на сингъл при девойките на извънредно мощния интернационален шампионат от категория J300 на ITF в Пловдив.
Прочетете още
Поставената под номер 2 Янева завоюва безапелационно на полуфиналите осмата в схемата Елена Бертя (Румъния) с 6:1, 6:4. Това е четвърта поредна победа за нея без изгубен сет.

Номер 3 Росица Денчева детронира шампионката от предходната година Теодора Костович (Сърбия). В повтаряне на финала от преди година Денчева победи лидерката в схемата с 6:3, 7:6(2). Денчева сподели страховит темперамент и съумя да обърне втория сет от 2:5. Така тя се класира за финала с четири победи и нито един изгубен сет.

По-късно през днешния ден европейските шампионки на двойки до 16 година Янева и Денчева ще играят на полуфинал и в шампионата на двойки. Първите сложени българки ще играят против Ева Йонеску (Румъния) и Неус Торнер Сенсано (Испания).

Достойно показване направи и Анас Маздрашки при юношите. Българинът взе сет на лидера в схемата и 10-и в международната класация Ян Кумстат (Чехия). Маздрашки отстъпи на полуфиналите с 6:2, 0:6, 3:6. Преди този мач той записа три следващи победи без изгубен сет.

По-късно през днешния ден Александър Василев ще играе във финала на двойки при юношите. Василев и Тео Папамаламис от Франция, сложени под №4, ще играят против вторите в схемата чехи Ян Кумстат и Ян Климас.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР