Българките Боряна Калейн и Катрин Тасева ще играят в последната

...
Българките Боряна Калейн и Катрин Тасева ще играят в последната
Коментари Харесай

Калейн и Тасева излизат на килима във Варна утре

Българките Боряна Калейн и Катрин Тасева ще играят в последната група в утрешния ден на Европейското състезание по художествена гимнастика във Варна.

Двете ще покажат първо композициите си с ленти, а от 18.30 часа и с бухалки, след което ще стане ясно класирането им в квалификацията за многобоя и дали попадат измежду осемте най-хубави за финала на всеки апарат.

В потока на българките е защитаващата купата си Линой Ашрам от Израел, сънародничката й Никол Зеликман, италианките София Рафаели и Александра Аджурджукулезе, Саломе Пажава от Грузия и други.
Руските звезди Дина Аверина и Арина Аверина на следващия ден са във втория поток от 12.15 часа. В него са и представителките на Беларус - Анастасия Салос и Алина Харнаско.

Според регламента за финала на многобоя се класират първите 24 от квалификациите като се вземат поради трите най-високи оценки. На финалите на обособените уреди, които са в неделя, ще играят първите осем гимнастички с най-високи оценки на съответния апарат от квалификациите. За отборната конкуренция се зачитат всичките осем оценки на дами самостоятелно от квалификациите и двете на ансамблите дами в многобоя.
Утре от 20.00 до 23.00 часа ансамблите за дами ще имат публична подиум подготовка в Двореца на културата и спорта.

Българският състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще бъде на килима от 20.40 до 20.50 часа. Русия ще тренира от 21.30 до 21.40, Италия от 21.00 до 21.10 часа. 18 ансамбъла при дамите ще вземат участие на шампионата във Варна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР