Българките Белослава Иванова, Емма Нейкова, Олга Храмова, Йоана Илиева ще

...
Българките Белослава Иванова, Емма Нейкова, Олга Храмова, Йоана Илиева ще
Коментари Харесай

Българският отбор на сабя при жените ще играе за бронз от Европейските игри 2023

Българките Белослава Иванова, Емма Нейкова, Олга Храмова, Йоана Илиева ще се борят за бронзов орден в отборната конкуренция на сабя, която е част от програмата във фехтовката на Европейските игри в Полша 2023.

Четирите ни сабльорки, които преди месеци победиха и в старт за Световната купа бяха доста покрай това да стигнат и до дуела за златното отличие, само че за жалост, бяха спрени в полуфиналите от състава на Франция.

Всичко стартира с безапелационна победа за българките против Турция в осминафиналите, когато нашите девойки се постановиха с 45:24, с цел да си обезпечат място измежду най-хубавите осем тима в конкуренцията.

Последва извънредно тежка и трагична борба против тима на Испания, в която България водеше в резултата в огромни интервали от срещата, само че в един миг тимът ни се оказа догонващ при 41:44. Йоана Илиева обаче резервира самообладание и нанесе четири следващи туша против Арасели Наваро и по този метод изпрати българския отбор в полуфиналите.

Уви, там серията на четирите ни сабльорки беше прекратена от французойките, на които нашите девойки отстъпиха с 35:45 и по този начин по-късно довечера, от 18.00 часа, ще българките ще се изправят против състава на Унгария в спор за бронзовото отличие. Унгарките пък изгубиха в полуфиналите с 40:45 от Италия.

В отборната конкуренция на шпага при мъжете България в състав Йордан Гълъбов, Светлозар Искров и Илия Чакъров пък отпаднаха още в първия кръг след проваляне от домакина Полша с 35:45.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР