Българката Валентина Бърнет от Добрич беше отличена при раздаването на

...
Българката Валентина Бърнет от Добрич беше отличена при раздаването на
Коментари Харесай

"Трансформира живота на другите": Българката, отличена като "най-добрата" акушерка във Великобритания

Българката Валентина Бърнет от Добрич беше отличена при раздаването на годишните награди „ Who Cares Wins “ на английското издание „ Сън “.

Тя е спечелилият в категорията „ Най-добра акушерка “. Наградите отличават експерти от сферата на държавното опазване на здравето и за изключителното отношение и проявени грижи, надхвърлящи служебните отговорности. Тазгодишните оценки бяха връчени на гала в наличието на познати лица от спорта, шоубизнеса и политиката. Сред присъстващите беше и министър-председателят на Англия Руши Сунак.

Новината за оценката тя научава от кулинарния гуру Джейми Оливър

Преди формалната гала Валентина е поканена на среща в телевизионно студио на Channel 4, в което британският готвач Джейми Оливър ѝ оповестява новината, че журито е избрало точно нея за победител.

Той изважда премията ѝ от фурната, а 45-годишната Валентина се разчувства при връчването на оценката.

„ Толкова съм признателна, разчувствана и задоволена. Наистина съм признателна, че пристигнах тук да работя. Не е смешка, нали? Сериозни сте “, споделя българката.

Тя е номинирана в категорията от 26-годишната Натали Дойе, която получила кръвоизлив в мозъка в 39-ата седмица от бременността си. Жената била превозена с хеликоптер до болничното заведение в Саутхемптън. Там посредством цезарово течение на бял свят идва дребната Грейси.

Валентина поставя грижи за бебето в болница „ Света Анна “, до момента в който Натали е в кома.

Българката, която през 2018 година е претърпяла интервенция поради мозъчен израстък, предлага по този начин нужната прочувствена поддръжка на фамилията на Натали.

„ Нямам спомен за нищо. Майка ми по-късно ми сподели, че Валентина е била добър слушател и опора. Невероятно е - изключително като се има поради през какво е минала тя самата “, споделя дамата.

По-малко от 10% от приключилите парамедици намират работа в екипите

„ Валентина е безусловно невероятна. След всичко, през което е минала, тя продължава да работи като акушерка и да продължава да се развива. Тя в действителност заслужава тази премия “, споделя Джейми Оливър.

След като се появи в студиото и видя реакциите на Валентина, той се пошегува „ Много съм горделив и благополучен, а в същото време изпитах и облекчение, че знаеш кой съм “.

През 2020 година мозъчният израстък на Валентина се е завърнал и тя била подложена на лъчетерапия, с цел да спре растежа му. 45-годишната Валентина обаче е решена, че здравословните ѝ проблеми няма да я спрат да се грижи за дамите и техните бебета.

„ Мисля, че поради това, през което прекосих, казусът на Натали ме трогна. Партньорът ѝ ме попита дали е добре да виждам бебето, до момента в който той отиде да я види, и аз, несъмнено, споделих „ да “. Тогава майката на Натали пристигна да се грижи за Грейси. Видях, че се усеща прочувствено и не може да сдържи сълзите си. Казах ѝ, че всичко е наред и че Натали е на най-хубавото място. Споделих ѝ и аз самата какво съм претърпяла. Просто желаех да я уверя, че щерка ѝ е в положителни ръце и поставят грижи за нея “, споделя Валентина.

Тя посвещава премията си на всички акушерки от Национална работа по опазване на здравето във Англия, работещи толкоз старателно за хората в страната.

„ Изумена съм, шокирана, щастлива и задоволена. Не мога да повярва, че съм отличена – просто върша това, което върша всеки ден. Горда съм, само че тази премия не е моя, тя е за всички акушерки “, споделя още българката.

„ Да бъдеш акушерка, не е работа, това е пристрастеност, това е нещо, което носиш в себе си и би трябвало да го обичаш, с цел да го правиш “, добавя още тя.

Победителите в The Sun's Who Cares Wins Health Awards 2023 бяха отличени на звездна гала в The Roundhouse, чийто водещ беше Давина Маккол, позната от телевизионния ефир.

На нея участваха представители на някои от най-успешните английски благотворителни акции и персони като артиста Джеймс Кордън, боксьора Антъни Джошуа, актрисата Емили Атак, футболиста Гари Линекер, комедианта Катрин Райън и пътешественика Беър Грилс.

Катрин Райън, която е и майка на три деца, разгласи премията на Валентина от сцената и сподели: „ Иска ми се Валентина да беше и моя акушерка! Обичам всички акушерки, само че от време на време срещаш някой, който надвишава отговорностите, които е поел и трансформира живота на другите “.

„ Тя е толкоз мощна, толкоз съм впечатлен от нея, от димите ѝ, от страстите ѝ довечера “, означи още тя.

Гледайте кино лентата на Габриела Андреева на 21 януари в bTV Репортерите

„ Привилегия е да бъда на церемонията The Sun's Who Cares Wins Awards, с цел да разпознаваем героите в опазването на здравето и невероятните неща, които те вършат всеки ден – спасяването на животи, грижите, които поставят за болните и за здравето на нашата нация “, разяснява английският министър председател Руши Сунак, представен от News UK.

„ Вие работите със сърцата и душите си. Вашата отдаденост и ангажираност към обществото е вдъхновяваща. Така че - апелирам, присъединете се към мен в изявлението ми на голямо и сърдечно благодаря към всички спечелили и номинирани, към всички брилянтни хора, които се грижат за другите във всяка част на страната ни “, означи още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР