Българката Цветелина Уланд все още не е виждала двете си

...
Българката Цветелина Уланд все още не е виждала двете си
Коментари Харесай

Българката Цветелина Уланд все още не е виждала децата си

Българката Цветелина Уланд към момента не е виждала двете си деца, отнети от обществените служби в Норвегия.

В поредност от репортажи в предаването „ Тази сутрин” репортерът на bTV Мария Цънцарова следи случая на българката.

Първоначално двете деца – момче и момиче – бяха настанени в приемни фамилии, само че положителната вест е, че момчето към този момент е върнато при татко си. Дъщерята на Уланд обаче към момента е в приемно семейство.
Разследване на bTV: Защо лишават българчета от фамилиите им в Норвегия? Български фамилии бягат от Норвегия, откакто подредили там целия си живот, с цел да спасят децата си
„ Нямам никакъв контакт с децата си, нито по телефон, нито писма мога да им пиша. Нямам право на контакт”, сподели Уланд в студиото на „ Тази сутрин”.

Тя описа и за един доста безразсъден случай, в който отишла с автомобила си пред учебното заведение на щерка си с вярата да я види без да слиза от него. „ Някой от учителите несъмнено е забелязал, че съм там и пристигна полиция, две полицейски коли. Нито я видях, нито нищо”, сподели Уланд.

По думите ѝ Агенцията за протекция на детето не ѝ дават никаква информация за положението на децата. „ Андреас е при татко си, само че не ми споделят по какъв начин е той. Имахме среща с тях преди 10 дни и като попитахме по какъв начин са децата, споделиха, че са добре. Адвокатът ми тогава попита „ Кой го споделя това, вие ли?”, те дадоха отговор „ Не, бащата го казва”, разясни Уланд.

Уланд даде опция на екипа ни да се запознае със правосъдното решение, в което е разказано, че тя настройва децата против татко им.

„ Решението, по този начин както е стимулирано, става въпрос за синдром на родителско отчуждение и страната се е намесила като е извела децата от фамилията, с цел да ги отбрани от родителското отчуждение”, разясни юрист Пламен Борисов.
С вяра да види децата си: Цветелина Уланд потегли към Норвегия Обнадеждена съм, благодаря за бързата реакция на институциите в България, сподели майката
„ Това решение е мощно атакуемо. Правосъдната процедура демонстрира много положителни способи за превъзмогване на родителското отчуждение”, сподели Борисов.

Той е безапелационен, че страната ни би трябвало да се намеси и то бързо. „ Държавата не би трябвало да се намесва в персоналните връзки, само че когато би трябвало да отбрани правото на фамилен живот е длъжна да се намеси и да сътвори механизъм, по който да позволи тези проблеми. Не може да се забрани на едно дете да не вижда майка си цяла година”, разясни юристът.

„ Аз съм сигурна, че най-после всичко ще бъде наред. Предстои обжалване на правосъдното решение”, сподели Уланд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР