Българката Стилияна Николова спечели втория си златен медал по време

...
Българката Стилияна Николова спечели втория си златен медал по време
Коментари Харесай

Стилияна Николова спечели злато на топка и лента, Калейн взе сребро на бухалки на Световната купа в София

Българката Стилияна Николова завоюва втория си златен орден по време на финалите на обособените уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София, откакто победи в борбата за систематизиране на оценките на лента.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден младата ни прелест се окичи със златото и в конкуренцията на топка, както и със сребро на обръч. Към тези нейни достижения може да прибавим и второто място от съботния многобой, с което Николова завършва надпреварата на родна земя с общо 4 медали.

В последното си излизане на килима 18-годишната Стилияна изигра безгрешно композицията си с лента, за което получи оценка от 33.650 точки. По този метод нашето момиче изпревари в борбата за първото място израелката Дария Атаманов (32.650 пункта) и украинката Таисия Онофричук (32.100 точки), които също откриха място на почетната стълбичка.

В конкуренцията на топка Стилияна Николова изигра безупречно композицията си топка, с което заслужи оценка от 36.950 точки, изпреварвайки изрично своите подгласнички - Тахмина Икромова от Узбекистан (34.050 т.) и Дария Атаманов от Израел (33.950 т.).

Малко по-рано в надпреварата на обръч Стилияна Николова също изигра прелестно своето комбиниране, само че нейният резултат от 34.950 в последна сметка се оказа задоволителен само за сребърното отличие. Шампионка в конкуренцията стана израелката Дария Атаманов, която получи 35.550 точки, а третото място остана за София Рафаели от Италия с 34.150 пункта.

Боряна Калейн заслужи сребърен орден във финала на бухалки от Световната купа по художествена гимнастика, която се организира в столичната " Арена София ".

След като в първите си две съчетания за деня - на обръч и топка - родната прелест позволи грешки, то тя изигра устойчиво композицията си с бухалки и получи оценка от 33.900 точки.

Това отреди на българката второ място в крайното класиране, с което тя завоюва второто си отличие от конкуренцията в България, откакто през вчерашния ден тя сграбчи купата в многобоя.

Шампионка на бухалки пък стана представителката на Италия София Рафаели, чието осъществяване беше оценено на 34.350 пункта. Подиумът добави украинката Виктория Оноприенко с 33.000 точки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР