Българката спаси четири мачбола, но не успя да измъкне гейма

...
Българката спаси четири мачбола, но не успя да измъкне гейма
Коментари Харесай

Нашата ракета Виктория Томова приключи на Уимбълдън

Българката избави четири мачбола, само че не съумя да измъкне гейма и Сакари стигна до крайния триумф

Виктория Томова отпадна във втория кръг на "Уимбълдън ". Тя не съумя да се опълчи на петата в международната класация Мария Сакари от Гърция и загуби с 4:6, 3:6 за 1 час и 16 минути. Двете си размениха по един ранен пробив в първия сет, само че гъркинята реализира нов за 3:2 и по-късно не изпусна преднината си. Във втората част Сакари проби за 2:1 и водеше решително. Вики избави четири мачбола в края, само че позволи нов пробив, с който мачът завърши, оповестява.

Първата ракета на България стартира решително дуела. Още във втория гейм тя стигна до опция да пробив. Отличен ретур, положително излизане на мрежата и неточност на Сакари доведоха до тази опция. Гъркинята обаче направи отлична къса топка и по-късно приключи на мрежата. Тя не позволи други съмнения и си взе гейма.

Вики позволи няколко непредизвикани неточности и в идващия гейм се стигна до 0:40. Тя се оправи чудесно с първия брейк пойнт, само че при идната точка позволи пробив. Секунди по-късно обстановката се разви по сходен метод, само че в интерес на Томова. Тя направи извънреден минаващ удар за 30:0 при сервис на Сакари, а секунди по-късно имаше три благоприятни условия за пробив. Тя се възползва от втората и изравни за 2:2.

Българката обаче още веднъж имаше проблеми при собствен сервис и позволи втори следващ пробив. Това бе последвано от по-добро сервиране и първия ас в мача за Сакари и резултатът бързо стана 4:2 за гъркинята. В идващия гейм двете направиха най-дългото разиграване в мача до този миг, откакто си размениха 17 удара. Томова го завоюва, а по-късно и гейма.

Сакари завоюва гейм на нула за 5:3, макар че вкара единствено един път първи сервис, а Вики отговори също с гейм, в който не загуби точка и направи някои доста технични отигравания. Петата в света сервираше за сета, само че Томова стартира чудесно гейма и поведе с 30:0 след две фантастични разигравания. Сакари обаче подвигна равнището и обърна гейма. Тя направи двойна неточност при първия си сетбол, само че при втория затвори сета след 35 минути игра.

В третия гейм на втория сетСакари стигна до пробив и към този момент поглеждаше към крайната победа. Българката обаче не се беше предала. В идващия гейм тя направи един приказен ретур, а малко по-късно стигна до късмет да върне пробива. Томова обаче не стигна до разиграване, откакто сбърка от ретур. След това гъркинята нямаше прекъсване и поведе с 3:1.

Вики избави два брейк пойнта в петия гейм и демонстрираха темперамент, с цел да се задържи в сета. Съперничката ѝ обаче бе уверена при собствен сервис и взимаше подаванията си. При 5:3 за гъркинята и сервис на Томова българката избави четири мачбола, само че не съумя да измъкне гейма и Сакари стигна до крайния триумф.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР