Българката Сесил Каратанчева се класира за втория кръг на турнира

...
Българката Сесил Каратанчева се класира за втория кръг на турнира
Коментари Харесай

Каратанчева стартира с успех в Калифорния, Евтимова отпадна

Българката Сесил Каратанчева се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърди кортове в Ранчо Санта Фе, Калифорния (САЩ) с награден фонд от 25 хиляди $.

Поставената под номер 7 Каратанчева надви мъчно над Хуа-Чън Ли (Тайван) с 6:4, 6:7(6), 6:4 след съвсем три часа игра.

29-годишната софиянка все първия сет с единствен брейк в петия гейм, а във втората част навакса ранен пасив от 1:3 и с два следващи пробива стигна до преднина при 4:3. Азиатката изравни, а в оспорвания тайбрек съумя да завоюва с 8:6 точки, с цел да изравни резултата.

В решаващия трети сет българката на два пъти навакса пробив закъснение, след което при 5:4 съумя още веднъж да пробие и да стигне до триумфа.

Това беше шеста поредна победа за Каратанчева на равнище ITF, откакто през предходната седмица тя завоюва шампионат от същия сан в Съпрайз, Аризона.

Тя проработи 5 точки за международната класация и 408 $, а за място на четвъртфиналите ще се изправи против 18-годишната представителка на домакините Ан Ли.

Другата българка Диа Евтимова отпадна в първия кръг след проваляне Йована Якшич (Сърбия) с 6:3, 2:6, 2:6 за два часа на корта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР