Българката Ружа Игнатова влезе в топ 10 на най-издирваните от

...
Българката Ружа Игнатова влезе в топ 10 на най-издирваните от
Коментари Харесай

ФБР разказва как българката Ружа Игнатова задигна 4 млрд. долара

Българката Ружа Игнатова влезе в топ 10 на най-издирваните от ФБР тази година и е едвам 11-та жена в този лист от основаването му през 1950 година

Историята на Ружа Игнатова споделя Моника Гроувър от обществения офис на ФБР. Целият подкаст може да бъде чут

Разказът в подкаста стартира със запис на Ружа Игнатова, в който тя изяснява преимуществата на своята скица OneCoin пред останалите криптовалути. Записът на Игнатова е 2016 година

Ружа Игнатова стана известна като криптокралицата, напомня по-късно Моника Гроувър. Нейната компания стана известна като " Убиеца на Биткойн ", само че вместо да промени света в действителност ограби вложителите си с милиарди долари, препомня още агентката.  

Схемата стартира към 2014 година, когато Ружа Игнатова основава OneCoin в България. Като през цялото време компанията работи като пирамида.

Игнатова е употребила редица разнородни тактики, с цел да притегля лековерни вложители. Като начало тя се прицелвала в хора, които не схващат изцяло по какъв начин действат криптовалутите и не могат да схванат, че схемата на Ружа Игнатова употребява терминологията им, само че не и същинските схеми за копаене на криптовалути.

OneCoin показва пред вложителите си частна, централизирана верига, а не обществените блокчейн технологии, които употребяват останалите валути. По този метод действително вложителите не могат да наблюдават и управляват развиването на криптовалутата на доктор Ружа, която вместо да пусне OneCoin на пазара сама дефинира цената й. Така се допуска, че тя съумява да притегли към 2 милиона вложители, или най-малко по този начин твърди в запис, който ФБР разгласява в подкаста си.

Резултатът от схемата на Игнатова е, че вложителите губят еквивалента на 4 милиарда $, напомня Гроувър.

ФБР е открило, че след 2017 година, когато схемата е разрушена, Игнатова е пътувала от София до Атина и от този момент не е виждана. Бягството е станало на 25 октомври и от този момент българката не е виждана.

Игнатова приказва британски, немски и български, евентуално пътува с подправени документи и разчита на връзки и познанства в България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства, споделя агентката на ФБР.

Подкастът приключва с апел всяка допустима информация за Игнатова да бъде излъчена на ФБР.

 
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР