Българката продължава да е в топ 10 на най-издирванитеОписва се

...
Българката продължава да е в топ 10 на най-издирванитеОписва се
Коментари Харесай

ФБР разказва за измамата на Ружа

Българката продължава да е в топ 10 на най-издирваните
Описва се в детайли схемата, посредством която са отмъкнати милиарди долари

100 000 $ премия за информация

ФБР направи специфичен подкаст (аудио или видео файлове, налични за свободно събаряне от Интернет) за българката Ружа Игнатова, влезнала в топ 10 на най-издирваните лица от федералното бюро през тази година. 42-годишната нашенката, наричана “Кралицата на криптовалутите ”, от пет години е търсена от ФБР, Европол и Интерпол по обвиняване, че с измами е съумяла да открадне минимум 4 милиарда $ от своите жертви, посредством комплицирана машинация с подправената криптовалута OneCoin.

Подкастът на ФБР се стартира със запис от 2016 година на Ружа Игнатова, в който тя изяснява преимуществата на своята скица OneCoin пред останалите криптовалути. Разказва, че схемата започва през 2014 година и през цялото време работи като пирамида. Ружа употребила редица похвати, с цел да притегли лековерни вложители, на които дава обещание огромни облаги.

Схемата є е разрушена през октомври 2017 година и от този момент българката е в неопределеност. ФБР изясняват, че Ружа приказва британски, немски и български, евентуално пътува с подправени документи и разчита на връзки и познанства в България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства.

Само преди месец гръцката полиция организира акция по задържането є, която обаче се оказа без резултат. Наградата, която дава ФБР за информация за нашенката, е 100 000 $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР