Българката Олга Храмова се нареди 12-та в турнира на сабя

...
Българката Олга Храмова се нареди 12-та в турнира на сабя
Коментари Харесай

Олга Храмова завърши 12-та на сабя на Световната купа по фехтовка в Ташкент

Българката Олга Храмова се подреди 12-та в шампионата на сабя при дамите от Световната купа по фехтовка в Ташкент, Узбекистан.

Надпреварата включваше общо 150 състезателки, а с изключение на Храмова България беше показана и от Йоана Илиева и Емма Нейкова.

Заради положителните си резултати досега през сезона Илиева получи правото да стартира присъединяване си от втория ден на шампионата, до момента в който Храмова и Нейкова трябваше да минат през груповата фаза, с цел да заслужат мястото си измежду най-хубавите 64.

Олга записа впечатляващите 6 победи от 6 срещи в групите и си подсигурява непосредствено място във втория ден от шампионата, до момента в който с три триумфа и 2 провали Емма трябваше да мине и през корейката Хана Лий с 15:8, с цел да продължи към идната фаза.



Във втория ден Олга Храмова стартира с триумф с 15:13 против Елена Ернандес от Испания, а в 1/16-финалите българката преодоля трагично Михела Батистон от Италия след 15:14. За страдание, победната серия на родната фехтовачка бе спряна в идващия кръг от Деспина Георгиаду от Гърция след загуба с 10:15. Малко по-късно пък Георгиаду стигна и до крайния успех в конкуренцията.

Йоана Илиева и Емма Нейкова пък изгубиха още в първите си дуели от втория ден, отстъпвайки надлежно с 12:15 на германката Елизабет Гате и 9:15 на италианката Росела Грегорио. По този метод в крайното подреждането Илиева се подреди 36-та, до момента в който Нейкова остана 58-ма.

Утре българките ще вземат присъединяване и в отборната конкуренция на сабя, като те ще започват непосредствено от етапа на 1/8-финалите, където техен противник ще бъде съставът на Испания.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР