Българката Надежда Мей-Нгуен зае пето място в категория до 45

...
Българката Надежда Мей-Нгуен зае пето място в категория до 45
Коментари Харесай

Надежда Мей-Нгуен завърши на пето място на европейското първенство по вдигане на тежести

Българката Надежда Мей-Нгуен зае пето място в категория до 45 кг на почналото в понеделник в " Арена София " европейско състезание по повдигане на тежести за мъже и дами.

Мей-Нгуен беше трета след изхвърлянето, което ѝ обезпечи бронз в придвижването, само че българката записа единствено един сполучлив опит в изтласкването, което я лиши от опция да се бори за орден в дуела.

Шампионка стана туркинята Джансу Бекташ, която записа общ брой от 163 кг. Бекташ бе над всички в изхвърлянето със 75 кг, а в изтласкването остана втора с 88 кг, реализирани още в първия ѝ опит.

Среброто завоюва другата турска представителка в категорията Гамзе Алтън. Тя приключи с дуел от 157 кг. В изхвърлянето Алтън записа едвам пети резултат с 65 кг, само че в изтласкването бе най-хубава и се оправи с цели 92 кг.

Испанката Марта Гарсия Ринкон остана с бронз в дуела от 156 кг, реализиран след 72 кг в изхвърлянето и 84 в изтласкването. Четвърта със общ брой от 150 кг (65+85) е Йоана Мадалина Мирон от Румъния.

Надежда Мей-Нгуен направи дуел от 149 кг. В изхвърлянето българката записва 69 кг, като направи и несполучлив опит на 71. В изтласкването нейното достижение бе от 80 кг. В последния си опит Мей-Нгуен опитва и тежест от 86 кг, само че тя бе непостижима за нея.

Другата българка в група " А " - 16-годишната Бояна Костадинова, направи три несполучливи опита в изхвърлянето, само че в изтласкването записа резултат от 80 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР