Българката Мирела Рахнева, която се състезава за Канада, постави нов

...
Българката Мирела Рахнева, която се състезава за Канада, постави нов
Коментари Харесай

Мирела Рахнева записа рекорд в Пекин, но не за България, а за Канада

Българката Мирела Рахнева, която се състезава за Канада, сложи нов връх на олимпийския улей в Пекин, откакто завоюва първия манш в скелетона с време 1:02,03 минути.

Във второто си втурване обаче тя направи няколко неточности и даде 18-о време. Така след първите два манша Рахнева заема 9-о място във краткотрайното класиране, с закъснение от 83 стотни от лидерката Жаклин Наракот (Австралия).

Мирела Рахнева е родена през 1988 година в Русе, татко ѝ е гимнастик, а майка ѝ е елитна спринтьорка. Семейството емигрира в Канада през 1997 година.

Мирела стартира спортната си кариера като ръгбистка в Университета в Гуелф, само че след това през 2012 година се преориентира към скелетона.

През 2016 година тя намира място в националния тим на Канада, а две години по-късно си печели правото да съставлява страната и на олимпийските игри в Пьонгчанг.

Рахнева има една победа за Световната купа по скелетон в Санкт Мориц, едно второ място в Иглс, както и бронз от Лейк Плесид и Винтерберг, всички те през сезон 2016/17, когато се подрежда трета в генералното красиране. През идващия сезон тя става трета в Иглс.

Олимпийската шампионката в скелетона ще се дефинира в събота в ранния следобяд, когато са последните два манша от надпреварата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР