Българката Мима И. и британецът Бенджаман С. бяха оставени в

...
Българката Мима И. и британецът Бенджаман С. бяха оставени в
Коментари Харесай

Нашенката Мима изнудвала богат любовник с коварна схема за много пари, но... СНИМКИ

Българката Мима И. и британецът Бенджаман С. бяха оставени в ареста. Това реши Варненският областен съд, оповестява Varna24.bg.

В съда стана ясно и каква е бруталната скица, която са сътворили двамата, с цел да изнудват богат ухажор.

Според обвиняването на испанските управляващи, на 04.09.2019 година Мима И. била в къщата на собствен ухажор. Тя помогнала на Бенджаман С. и още един задграничен жител да влязат в дома му.

Арестуваха във Варна българка и британец, търсени в Майорка за тежки закононарушения

Двамата били маскирани и въоръжени с мачете. Заплашили мъжа, че ще убият двете му деца и някогашната му брачна половинка, в случай че не им преведе 150 000 евро и още 6000 евро в продължение на една година.

Сумата трябвало да бъде импортирана по сметка на Мима И. Чрез закани нападателите поискали жертвата да съобщи наличните в дома му пари - 700 евро и 300 паунда, след което тримата напуснали жилището.



Въпреки че атакувания мъж превел 100 000 евро по сметката на българката, изнудвачите траяли да желаят пари, като заплашвали че ще убият децата на жертвата.

Според испанския углавен кодекс, изнудването се санкционира със затвор от 1 до 5 години, за влизане с щурм наказването е до 5г. "лишаване от независимост “, а за навлизане в жилище от 1 до 4 години затвор.

Престъпленията, за които са разследвани българката и британецът са наказуеми и по българското законодателство.



Пред съда двамата обявиха, че не са знаели, че са търсени и показаха непринудено единодушие за незабавна екстрадиция.

Варненският областен съд, като оцени всички показани доказателства и мнения реши, че настояванията за краткотрайно задържане на Мима И. и Бенджаман С. са съобразени с условията на Европейската спогодба за екстрадиция, както и че са налице годни заповеди за арест.



Като съобрази степенна на тежест на закононарушенията, в които са упрекнати, плануваното наказване за тях и честото излизане на лицата от страната, ВОС дефинира и за двамата, като най-подходяща мярка за неотклонение "задържане под стража “.

След постъпване на нужните документи в допълнение ще бъде гледано и производството по екстрадиция на двете лица.

Определенията на съда може да се апелират пред Апелативен съд Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР