Българката Изабелла Шиникова спечели турнира по тенис в Монастир (Тунис),

...
Българката Изабелла Шиникова спечели турнира по тенис в Монастир (Тунис),
Коментари Харесай

Шиникова спечели титлата в Монастир

Българката Изабелла Шиникова завоюва шампионата по тенис в Монастир (Тунис), който е с награден фонд 15 хиляди $. В мача за купата Шиникова се оправи с австралийката Лиза Мейс с 3:6, 6:4, 6:1.

Срещата продължи 2 часа и 3 минути, като лидерката в главната скица от България имаше съществено преимущество в първия сервис – 64 % против 51 за 22-годишната Лиза Мейс. 

615-а в ранглистата на WTA австралийка направи и 8 двойни неточности против единствено три от страна на българката и може да съжалява, че имаше серия от девет следващи извоювани гейма, която не й донесе нищо в последна сметка.

В първия сет 31-годишната Шиникова дръпна с 3:1, откакто върна пробив и на собствен ред направи подобен. Но по-късно разреши на младата си съперничка да вземе пет следващи гейма и по този начин да затвори сета. 

Серията на Лиза Мейс, номер 2 в схемата на шампионата, продължи и във втората част на мача, когато тя поведе с 4:0, след което настъпи нов сериозен поврат и шест следващи гейма за Шиникова и 6:4 за 1-1 сета. В третата част Шиникова взе задатък след 1:1 и по този начин затвори мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР