Българката Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на квалификациите

...
Българката Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на квалификациите
Коментари Харесай

Шиникова стартира с победа в квалификациите на турнир в Токио

Българката Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на квалификациите на мощния шампионат по тенис на твърда настилка от сериите WTA 500 в японската столица Токио с награден фонд 757 900 $.

Поставената под номер 5 в схемата на пресявките Шиникова победи американката Дезире Кравчик със 7:6(4), 7:5 за 1:28 час.

В първия сет българката поведе с еднакъв пробив, само че съперничката й съумя да изравни за 4:4. В тайбрека Шиникова взе задатък от 4:1 и 6:2, след което без проблеми завоюва първата част.

В началото на втория сет българката поведе с 3:0, само че Кравчик стигна до два пробива и направи поврат 5:4. Шиникова взе подаването на американката в идната част за 5:5, след което го направи още веднъж и в 12-ия гейм, с цел да затвори мача.

Американката Кравчик има в кариерата си четири трофея от Големия шлем на смесени двойки, един от които през този сезон на " Уимбълдън " с британеца Нийл Скупски.

30-годишната Шиникова е 222-а в света сега. Тя проработи 5410 $ и 13 точки, а за влизане в главната скица ще срещне победителката от дуела сред представителката на домакините Куруми Нара. Двете не са се срещали до момента.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР