Българката Ивелина Илиева отпадна в репешажите за бронза и се

...
Българката Ивелина Илиева отпадна в репешажите за бронза и се
Коментари Харесай

Ивелина Илиева отпадна на репешажите за бронза в Будапеща


Българката Ивелина Илиева отпадна в репешажите за бронза и се класира на седмо място в категория до 57 кг на шампионата от Големия шлем по джудо в унгарската столица Будапеща. Единствената българска представителка при дамите стартира с чиста победа над Сейма Йозерлер (Турция) за 1:52 минути, а по-късно надви с вадзари над украинката Мария Скора.

На четвъртфиналите Илиева загуби с ипон от Джесика Климкейт за 1:54 минути.

Така тя продължи в баражите за бронза, в които започва против Тимна Нелсон Леви (Израел), само че претърпя проваляне с вадзари в 11-ата секунда на продължението.

Янислав Герчев отпадна на старта в категория до 60 кг след проваляне с вадзари от международния сребърен медалист от Баку 2018 Роберт Мшвидобадзе (Русия).

Още петима българи вземат участие в конкуренцията. При 73-килограмовите Марк Христов ще стартира на следващия ден против европейския първенец за юноши от предходната годинаВиктор Стерпу от Молдова.

В категория до 81 кг Ивайло Иванов също ще има тежък първи противник в събота в лицето на Хидаят Хейдаров (Азербайджан), бронзов медалист от последните две международни шампионати.

В категория до 100 кг ще се състезават двама български представители. Даниел Дичев ще стартира в неделя против Муфхамадкарим Хурамов (Узбекистан), а Борис Георгиев ще срещне Златко Курмич (Хърватия).

При най-тежките над 100 кг Ивайло Димитров ще започва против Сефарим Компаниез (Израел) също в неделя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР