Българката Гергана Топалова загуби финала на турнира по тенис на

...
Българката Гергана Топалова загуби финала на турнира по тенис на
Коментари Харесай

Гергана Топалова и Юлия Стаматова загубиха финалите в Лисабон и Бад Валтерсдорф

Българката Гергана Топалова загуби финала на шампионата по тенис на клей в Лисабон, Португалия с награден фонд 40 хиляди $.

23-годишната Топалова отстъпи в разногласието за трофея на №2 в схемата Катарина Завацка от Украйна с 3:6, 6:2, 5:7 за 2:30 часа.

След като си размениха по един сет, в решителната трета част се игра без пробиви до 12-ия гейм, в които Завацка взе подаването на българката и затвори мача.

С класирането си за финала Гергана Топалова си обезпечи 42 точки за международната класация и 3257 $. Националката на България за " Били Джийн Кинг къп " до този миг има шест трофея на сингъл в кариерата си досега от шампионатите на ITF.



По същото време друга родна състезателка в лицето на Юлия Стаматова позволи проваляне във финала на шампионата на клей в Бад Валтерсдорф, Австрия с награден фонд 15 хиляди $.

Поставената под №6 българка отстъпи в разногласието за купата на третата в схемата Тамара Чурович от Сърбия с 4:6, 5:7. Срещата продължи 2 часа и 15 минути.

Стаматова позволи пробив в седмия гейм на първия сет, с който съперничката ѝ поведе в резултата, а във втората част Чурович взе подаването на Стаматова при 5:5 и при собствен сервис затвори мача.

За положителното си показване в конкуренцията българката си обезпечи 6 точки за международната класация. Стаматова има три трофеи в кариерата си от шампионати на ITF, а през този сезон завоюва шампионата в Монастир, Тунис през май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР