Българката Гергана Стоянова достигна до спора за бронзовия медал по

...
Българката Гергана Стоянова достигна до спора за бронзовия медал по
Коментари Харесай

Гергана Стоянова ще се бори за бронз на европейското по борба до 23 години в Букурещ

Българката Гергана Стоянова доближи до разногласието за бронзовия орден по време на Европейското състезание по битка до 23 години в Букурещ, откакто мина сполучливо репешажите.

Във вчерашния ден Стоянова позволи проваляне още на старта в категория до 65 кг от представителката на Биргюл Солтанова. За нейна наслада обаче след това Солтанова доближи до финала, което даде късмет на нашето момиче да се включи в репешажите.

Българката се възползва от тази опция и през днешния ден записа победа с механически туш след 10:0 точки против гъркинята Дросула Цянакопулу.

По този метод по-късно довечера Гергана Стоянова още веднъж ще излезе на тепиха в спор за бронзовия орден против Ирис Тиебо от Франция. Схватките за оценките стартират в 18.30 часа българско време.

В същото време останалите ни две представителки в репешажите тази заран не съумяха да стигнат до борбата за оценките. В категория до 53 кг Михаела Михова загуби с туш от германката Анастасия Блайвас, до момента в който при 57-килограмовите Назифе Таир отстъпи също с туш на азерката Жала Алиева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР