Българката Фатме Шабан се класира за полуфиналите в категория до

...
Българката Фатме Шабан се класира за полуфиналите в категория до
Коментари Харесай

Фатме Шабан е полуфиналистка на европейското по борба за девойки в Испания

Българката Фатме Шабан се класира за полуфиналите в категория до 59 кг на европейското състезание по битка за младежи и девойки в Сантиаго де Компостела, Испания.

В единствената си битка до момента Шабан тушира представителката на Полша Александра Витош за малко по-малко от две минути битка.

По този метод малко по-късно през днешния ден Фатме още веднъж ще излезе на тепиха в испанския град за мач против италианката Аурора Русо, а залогът ще бъде място на финала при 59-килограмовите.

Евентуален триумф за българката би обезпечил и първи орден за страната ни от европейското състезание, откакто през вчерашния ден Мартин Димитров остана 5-и в категория до 77 кг на класическия жанр.

Друга от нашите представителки в Сантиаго де Компостела през днешния ден Даниела Бръснарова стартира с трагичен триумф с 8:3 точки против полякинята Каролина Яворска в квалификациите на категория до 68 кг. За страдание, в четвъртфиналите българката отстъпи на София Шефеле от Германия, само че все пак резервира възможностите да доближи до репешажите, в случай че Шефеле запише още една победа и се класира за финала.

Междувременно Емине Осман (50 кг) и Емел Мустафа (55) отпаднаха от еврошампионата, откакто позволиха провали в квалификациите на своите категории надлежно от унгарката Бианка Фат и сръбкинята Милица Секулович.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР