Българката е кандидат за втори мандат за депутат в Европейския

...
Българката е кандидат за втори мандат за депутат в Европейския
Коментари Харесай

Пловдивчанка е кандидат за депутат в Европейския парламент от Испания

Българката е претендент за втори мандат за народен представител в Европейския парламент от Испания. Ева-Мария Попчева е родена в Пловдив и преди 26 години напуща България, с цел да сбъдне фантазията си да учи в Германия. Тогава е единствено на 18 години. Баща ѝ е юрист, майка ѝ инженер. Завършва право в Германия и отпътува за специализация в Барселона. Вече 4 години евродепутат от Народната партия на Испания. Сега се е устремила към втори мандат в европарламента. 
Прочетете още
" Ако си добър в работата си, уповавам се да съм, може да промениш доста неща. И това те прави подвластен, изключително в случай че се случват добре нещата ", споделя Ева-Мария Попчева пред Нова тв. 

Във Фрайбург е един от най-хубавите университети по право, по тази причина желаех да отида да изучавам там, показва още евродепутатката. Тогава бяхме асоцииране към Европейски Съюз, нямаше визи, споделя тя. 

Тя добави, че е мислила да се занимава с българска политика. " Европейската политика е мъчно да се раздели от националната. Като погледнем действително - дали миграция, земеделие или стопанска система, всички неща, които се приказва в националната политика, са свързани с европейската. Аз се усещам у дома и в Германия, и в Испания, и в България, не изключвам някой ден това да се случи ". 

По думите тя се срещала с българската общественост в Мадрид. 

В България би трябвало да се сътвори по-добра опция за компаниите и българския бизнес, да могат да се възползват повече от европейския пазар, прикани тя. " България е добър образец за доста неща - данъкът за компаниите е доста невисок, това е доста добре, това поддържа активността на бизнеса. В Испания има доста налози и прави живота на хората и бизнеса сложен да се развива ", изяснява още тя. И разясни, че пред сътрудниците си в Испания давала България като образец за страна с невисок дълг. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР