Българката Диана Петкова се класира за своя втори финал на

...
Българката Диана Петкова се класира за своя втори финал на
Коментари Харесай

Диана Петкова отново направи поправка на националния рекорд на 50 м. бруст и ще плува във втори финал на европейското в Отопени

Българката Диана Петкова се класира за своя втори край на европейското състезание по плуване в дребен басейн в Отопени, Букурещ, откакто влезе измежду първите осем на дисциплината 50 метра бруст при дамите.

След като тази заран нашето момиче сложи нов народен връх с 30.44 секунди, няколко часа по-късно Петкова направи още една корекция на достижението, спирайки хронометрите на 30.04 секунди.

Това отреди на Диана 4-ата позиция в нейната серия или общо 8-о време в полуфиналите, с което тя на процедура зае последното място, даващо право на присъединяване в утрешния край.

За българката това ще бъде второ плуване в борба за медалите на шампионата, като преди няколко дни Диана Петкова се подреди 6-а в дисциплината 100 метра съчетано плуване.

До края на петия ден от шампионата остава да забележим още един наш съотечественик в лицето на Калоян Левтеров, който ще се опита да влезе във финала на 200 метра тил при мъжете.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР