Българката Брияна Иванова стана вицешампионка на сингъл при девойките на

...
Българката Брияна Иванова стана вицешампионка на сингъл при девойките на
Коментари Харесай

Стефан Цветков и Росен Марков наградиха призьорите от турнира по тенис до 14 години в Бургас

Българката Брияна Иванова стана вицешампионка на сингъл при девойките на шампионата по тенис до 14 години от първа категория на Тенис Европа в Бургас. Надпреварата се състоя при отлични условия на алените кортове въз основата на Търговска колегия " Авеню ".Иванова загуби на финала от поставената под номер 1 Луцие Сламеникова  (Чехия) с 1:6, 1:6.

В мача за трофея  при юношите  финала Алексей Фролов от Русия се наложи със 7:6, 6:1 над Самим Филиз от Турция.Във финала на двойки при юношите Алексей Форлов и Артьом Семьонов от Русия победиха с 6:2, 6:3 Леон Слобода от Словакия и Итамар Вертхаймер от Израел.На двойки при девойките българката Андрея Глушкова и Луцие Сламеникова от Чехия победиха във финала с 6:4, 7:6(6) представителките на домакините Брияна Иванова и Елеонора Тонева.

Президентът на БФТенис Стефан Цветков и Росен Марков - шеф на Търговска колегия " Авеню ", наградиха призьорите.

В шампионата в Бургас участваха най-хубавите български тенисисти в тази възрастова група и състезатели от Турция, Словакия, Румъния, Чехия, Израел, Япония, Естония, Сърбия и Северна Македония, Гърция, Русия и Украйна. В надпреварата се включиха и пътуващите тимове, родени през 2009 и 2010 година, които са обезпечени финансово за присъединяване в шампионати през този сезон.

" Организирането на всеки шампионат от подобен сан има инциденти. През тази година имаше и утешителни шампионати и се наложи да използваме още една база. Направихме едно доста хубаво разкриване за всички участници. В шампионата имаше състезатели от над 10 страни. Постарахме да предоставим на всички най-хубавите условия с цел да може децата да бъдат удовлетворени и още веднъж да идват при нас ", разяснява Росен Марков.

" Всички български и задгранични състезатели и треньори останаха удовлетворени. Получихме доста положителни мнения за откриването на шампионата. Бяхме организирали занимателна част, а това оказа помощ на децата да се провиснал и да се усещат доста добре. В Търговска колегия " Авеню " сме се насочили основно към подготовката на деца от най-малка до 16-годишна възраст. Смятаме, че там можем най-вече да дадем и се усещаме най-силни в тази сфера. Това за нас е цел номер 1 ", добави той.

" През тази година имаме още доста семейства на разнообразни шампионати. Разбира се, желаеме и през идната година да приемем тази конкуренция. Имаме ли помощ от федерацията и от общината, ние ще създадем всичко по силите си да бъдем още веднъж домакини на този шампионат ", сподели още Марков. " От Търговска колегия " Авеню " са образец за това по какъв начин би трябвало да се развиват нещата в вярна посока. Аз виждам с оптимизъм освен на развиването на тениса в този район, а в целокупност за българския тенис ", разяснява Стефан Цветков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР