Българката Боряна Калейн спечели златен медал на финала на обръч

...
Българката Боряна Калейн спечели златен медал на финала на обръч
Коментари Харесай

Боряна Калейн със злато от финала на обръч на Световните игри в САЩ

Българката Боряна Калейн завоюва златен орден на финала на обръч и се класира пета на топка в шампионата по художествена гимнастика на Световните игри в Бирмингам, само че не Англия, а Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Калейн игра доста мощно в квалификациите и получи първи по мощ оценки на двата уреда, а 35.400 точки на обръч е най-високата в турннира въобще.

На финала на обръч Боряна Калейн също се показа чудесно и с 34.400 точки взе шампионската купа. Втора се класира София Рафаели от Италия с 34.350, а бронзовото отличие заслужи Фани Пигнички от Унгария с 33.650 точки.

На топка Калейн позволи неточности, които я лишиха от орден и тя остана на пето място с оценка от 31.150 точки.

Златото взе европейската шампионка в многобоя от Евро 2022 в Тел Авив Дария Атаманов от Израел с 34.900 точки, следвана от София Рафаели с 33.550 и Фани Пигнички с 32.550 точки.

Втората българка Ева Брезалиева остана отвън финалите на двата уреда след позволени неточности. На обръч тя получи 29.200 точки, което й отреди 14-а позиция, а на топка има 29.250 (с три десети наказание) и приключи 13-а.

Световните игри са за спортове или дисциплини, които не намират място в Олимпийската стратегия, по тази причина няма многобой, а единствено квалификации и финали на обособените уреди.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР