Българката Благовеста и петте й деца живеят в класна стая

...
Българката Благовеста и петте й деца живеят в класна стая
Коментари Харесай

Българка е блокирана в Турция с петте си деца

Българката Благовеста и петте й деца живеят в класна стая в Турция, демонстрира Нова тв: 

Благовеста е наша сънародничка със брачен партньор турски жител, имат 5 деца, близначета са едната двойка. Камерата в дома им е снимала второто мощно земетресение по обяд над 7.5. Блокът им не е разрешун, само че е доста съществено повреден и тя в този момент живее с петте деца в едно учебно заведение краткотрайно, само че не може да се върне в България. 



" Едно от дечицата ми е родено в Турция по време на пандемията от ковид и нямахме опция да му извадим документи в България. Имам единствено български акт за ражадене негов, само че няма паспорт, има единствено турска персонална карта и с нея не мога да подхваща нищо. 

Звънях в консулството, само че никой не подвигна. При първото земетресение в 4 часа сутринта се събудихме, децата незабавно започнаха да пищят и незабавно под паника излязохме на открито, видяхме, че всички пищат и излизат. Бяхме на открито без нищо, валеше заплашителен сняг. Стояхме до 8 и нещо. Точно успокоих деца, върнехме се към всекидневието и още в 1.10 се случи втория трус и отново по същия метод. 

Свекърва ми отиде при друго от децата й. Бяхме в едно друго село, стояхме в колите, стояхме при познати, само че хората си потеглиха и се върнахме. 

Сега сме в една класна стая на пейките. Търся отворени магазини за храна. 

Мъжът ми е в Германия, то й емеждународен водач. " - споделя Благовеста. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР