Българката Антония Петрова се нареди на второ място в класирането

...
Българката Антония Петрова се нареди на второ място в класирането
Коментари Харесай

Българка на второ място след третия кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIT

Българката Антония Петрова се подреди на второ място в класирането след третия кръг (Маратон) на Международния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg). В рамките на три седмици – от 29 декември до 19 януари - състезателите работиха върху една задача, като имаха опция да надграждат решението й до последно. Призовата тройка беше завършена от двама сръбски състезатели - Душко Обрадович (1) и Виктор Лучич (3).

В класирането за младежи още веднъж преди всичко по брой точки се класира златният медалист от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI и сребърен медалист от IX Международен есенен шампионат по информатика в Шумен Мартин Копчев от Габрово. Втори в младши класирането е бронзовият медалист от eJOI Виктор Кожухаров от Русе, а трети се класира Виктор Михайлов от София.

 1

Съвсем скоро се чака да бъде доказана датата за четвъртия кръг (Спринт). Той ще премине под патронажа на Председателя на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски, което ще продължи традицията на дългогодишно съдействие сред Института по математика и информатика на Българска академия на науките и CodeIT.

Иначе до края на Сезон 2017/2018 предстоят още три онлайн кръга преди огромния присъствен край. Екипът на Мусала Софт, зает с организацията и провеждането на състезанието, към този момент приготвя новите провокации за участниците, които са измежду най-хубавите млади програмисти.

Пълното класиране досега, подреждането в обособените кръгове, списък от предишни години и спомагателна информация за състезанието можете да намерите на http://codeit.bg/.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР