Българкае екстрадирана в САЩ. Тя е обвинена в съучастие в

...
Българкае екстрадирана в САЩ. Тя е обвинена в съучастие в
Коментари Харесай

СГП: Ирина Дилкинска е арестувана у нас още през 2021 г.

Българкае екстрадирана в Съединени американски щати. Тя е упрекната в съучастничество в проведената незаконната група на така наречен „ криптокралица ” Ружа Игнатова.

Ирина Дилкинска е арестувана у нас още през юни 2021, предадена е на американските управляващи на 20 март тази година. Тя е работила като началник на правния отдел на „ OneCoin ”.Българката към този момент се намира на територията на Съединени американски щати.

Това съобщи представителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев,като посочи, чесрещу нея е повдигнато обвиняване по отношение на крипто измамата „ OneCoin ”.

Искането за екстрадиция е получено през март 2021 година, издадена е алена бюлетина, у нас лицето е арестувано на 8 юни 2021 година в София. Самото произвеждане е траяло по-дълго, тъй като са изискани спомагателни материали от Съединени американски щати, нужен е бил превод и инспекция на обстоятелствата.

Кръстев посочи, че против Дилкинска няма формирано досъдебно произвеждане в България, то се води единствено на територията на Съединени американски щати, защото се твърди, че незаконната активност е осъществена точно там.

Ако обвиняванията против Дилкинска – за машинация и пране на пари, бъдат потвърдени в американски съд, тя може да получи до 20 години затвор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР